General

image_print

(INCHINARE LA MOAȘTELE SF. DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR LA SALONIC, SF. DIONISIE PE MUNTELE OLIMP, SF. PARASKEVI ÎN VALEA TEMBI, SF. LUCA AL CRIMEEI LA VERIA, CUV. PAISIE AGHIORITUL LA SOUROTI, SF. ANASTASIA, SF. GHEORGHE KARSLIDES ÎN SIPSA DRAMA)

01 – 05 iulie, 07 – 11  octombrie 2017

(5 zile / 4 nopți)

 

ZIUA 1 – sâmbătă, 08 octombrie (750 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei Române (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia – oprire la Mănăstirea Rila (cea mare mănăstire din Bulgaria, închinare la moaştele Sfântului Ioan de Rila, pustnic care a trăit între 876 – 946 și care a fondat mănăstirea) – Promahonas – Serres – Salonic (al doilea oraș ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon). Cazare Salonic (cină).

 ZIUA 2 – duminică, 09 octombrie (245 km): Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Ocrotitorul orașului Salonic. Biserica este ridicată pe locul unde a fost martirizat sfântul în prima jumătate a sec. V). Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului:   Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu). Deplasare spre Muntele Olimp, închinare în Mănăstirea Sfântul Dionisie (adăpostește mâna Sfântului Dionisie). Plecare spre Kalambaka, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii).  Kalambaka, cazare (cină).

ZIUA 3 – luni, 10 octombrie (250 km): Mic dejun. În funcție de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora. Deplasare spre Veria, unde află cel mai important monument din Grecia, închinat Apostolului Neamurilor, bema sau podiumul de unde a propovăduit Sfântul Apostol Pavel învățătura creștină locuitorilor acestei cetăți. Închinare la moaștele Sfântului Luca al Crimeei în Mănăstirea Panagia Dobra (este pentru prima data atestata documentar intr-un documet din secolul al XII, aflat astazi in Biblioteca Nationala din Atena). Deplasare spre Salonic, cazare  (cină).

 ZIUA 4 (250 km): Mic dejun. Deplasare la Souroti pentru închinare la mormântul Pr. Paisie Aghioritul, apoi deplasare la Mănăstirea Sfintei Mare Muceniţe Anastasia, izbăvitoarea de otrăvuri (mănăstirea are și hramul Sfintei Teofana Impărăteasa, soția împăratului bizantin Leon al VI-lea, care este ctitorul manastirii, începutul zidirilor având loc în anul 888). Trecere pe lângă Amfipoli (orașul este pomenit de Sfântul Apotol Pavel în drumul spre Salonic în Noul Testament, Faptele apostolilor, 17,1), deplasare la Mănăstirea Sfântul Gheorghe Karslides, mărturisitorul din Sipsa Drama (închinare la moaștele Sfântului Nou Mărturisitor Gheorghe). Cazare Kavala (cină).

 ZIUA 5 (720 km): Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

 

TARIF: 

230 EURO/pers. cazare în cameră dublă, 

grup minim 40 persoane, mic dejun

        275 EURO/pers. cazare în cameră dublă, 

grup minim 40 persoane, demipensiune             

 

SUPLIMENT SINGLE: 75 EURO

 

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 40 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 20 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 

SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 35 EURO/pers.

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.

 

 SERVICII INCLUSE:  

–  transport cu autocar clasificat (aer conditionat, tv, video);

–  4 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri 3* (clasificare locală) cu mic dejun / demipensiune (în funcţie de programul ales); 

–  însoţitor de grup preot/teolog.

 

 SERVICII NEINCLUSE:

–  Intrarile la obiectivele turistice (2 euro/pax la Rotonda – Salonic, 3 euro/pax  la fiecare mănăstire din Complexul Meteora);

–  Asigurare medicală;

– Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

 

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 100 EURO/PERS.

 

CONDIȚII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.

 

ORAR VIZITARE MĂNĂSTIRI COMPLEX METEORA (poate suferi  modicări):

MĂNĂSTIRE 01.04 – 31.10 01.11 – 31.03
ORAR ÎNCHIS ORAR ÎNCHIS
MAREA METEORĂ 09:00 – 17:00 MARȚI 09:00 – 16:00 MARȚI, MIERCURI
VARLAAM 09:00 – 16:00 VINERI 09:00 – 15:00 VINERI
SF. TREIME 09:00 – 17:00 JOI 09:00 – 15:00 MIERCURI, JOI
SF. NICOLAE 09:00 – 15:30 VINERI
ROUSSANOU 09:00 – 18:00 MIERCURI 09:00 – 14:00 MIERCURI
SF. ȘTEFAN 09:00 – 13:30/15:30 – 17:30 LUNI 09:00 – 13:00/15:00 – 17:00 LUNI

 

NOTĂ:

     –  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

PRELUĂRI:

PREȚ 250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI
  PREȚ 200 LEI /pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII Ora 01:30 în ziua începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS
  PREȚ 150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului
LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)

 

Date disponibile pentru plecari

01 – 05 iulie, 07 – 11 octombrie 2017
Legenda calendar:

Data nedisponibila pentru plecare.

Data disponibila pentru plecare, click pentru a rezerva.