General

image_print

 18 – 27 august 2017

(10 zile / 9 nopți)

tel. 0722.438.111 si 0760.981.070,

e-mail: danbarica@yahoo.com)

 

ZIUA 1 – vineri, 18 august: Plecare din Bucureşti, la ora 05.30, de la Biserica Buna Vestire Belu, cu autocarul, pe ruta București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promahonas – Kalambaka, cazare şi cină Kalambaka.

ZIUA 2 – sâmbătă, 19 august: Mic dejun. În funcţie de programul mănăstirilor, închinare în două sau trei mănăstiri din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii Marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Plecare spre Patras, în funcţie de ora sosirii, vizitarea Castelului Patras (deschis marţi – duminică 08:00 – 15 :00). Închinare la moaştele Sfântului Apostol Andrei și la o parte din Crucea Sfântului Andrei în Catedrala Sfântului Andrei (ridicată în anul 1908, este cea mai mare biserică din Balcani, în interiorul ei putând încăpea 5500 de oameni). Timp liber. Cazare şi cină Patras.

ZIUA 3 – duminică, 20 august: Mic dejun. Plecare spre Insula Kefalonia (cea mai mare insulă din Marea Ionică), traversare cu feribotul Killini – Kefalonia. Închinare la moaştele Sfântului Gherasim, ocrotitorul insulei în Mănăstirea Sfântul Gherasim (în anul 1560, Sfântul Gherasim a venit aici, unde a reconstruit vechea capelă a satului, închinata Adormirii Maicii Domnului și unde a întemeiat mănăstirea de maici numită de el, „Noul Ierusalim”. Sfintele moaștele sunt păstrate cu mare evlavie   într-o raclă de sticlă protejată de alta de argint, asezată pe mormântul sfântului. Biserica actuală a fost zidită deasupra mormântului). În funcţie de programul feriboturilor, închinare în Biserica Maicii Domnului cu şerpişori, în Mănăstirea Maicii Domnului cu crini şi în Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei (adăposteşte un picior al Sfântului Apostol Andrei). Cazare şi cină Patras.

ZIUA 4 – luni, 21 august: Mic dejun. Traversare cu feribotul în Insula Zakynthos, închinare în Catedrala Sfântului Dionisie. Vizită pe Dealul Strani şi închinare în Biserica Izvorul Tămăduirii din Bohali. Turul Insulei Zakynthos. Cazare şi cină Patras.

 ZIUA 5 – marţi, 22 august: Mic dejun. Deplasare spre Vechea Olimpia, vizitarea sitului arheologic. Deplasare spre Vasta, închinare în Biserica Sfintei Teodora (cu 17 copaci). Inchinare în Catedrala Sfântul Vasile din Tripoli. Deplasare spre Canalul Corint (leagă Golful Saronic din Marea Egee, construit între 1881 – 1893, are 6,3 km lungime și doar 21 m lățime). Cazare şi cină Corint/Loutraki.

ZIUA 6 – miercuri, 23 august: Mic dejun. Închinare la moaştele Sfântului Patapie în Mănăstirea Loutraki. În funcţie de timp, deplasare la Megara, închinare la moaștele Sfântului Ierotei, la mănăstirea cu același nume. Deplasare către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie). Traversare cu feribotul Eghina – Pireu. Vizitarea oraşului Atena: Piaţa Omonia, Sintagma, Parlamentul, Centrul istoric, Mitropolia, Muntele Lykabitos. În funcție de timp, vizitarea Akropolei.  Cazare şi cină Atena.

ZIUA 7 – joi, 24 august:  Mic dejun. Deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Deplasare in Insula Evia, la Prokopi, închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusul în Catedrala Sfântului Ioan Rusul şi la moaştele Sfântului Cuvios în Mănăstirea Cuviosului David. Traversare cu feribotul Agiokampos – Glyfa. Cazare şi cină Almyros / Volos.

ZIUA 8 – vineri, 25 august: Mic dejun. Sfânta Liturghie în Biserica Adormirii Maicii Domnului din Evxeinoypoli (de unde provin Sfintele Moaște aduse la Biserica Buna Vestire-Belu). Deplasare spre Volos, închinare în Catedrala Sfântul Nicolae şi în Biserica Sfinţilor Constantin şi Elena. Deplasare pe Muntele Pilio, închinare în Mănăstirea Arhanghelului din Pilio. Deplasare la Mănăstirea Kato Xenia, închinare la brâul Maicii Domnului. Cazare şi cină Almyros / Volos.

ZIUA 9 – sâmbătă, 26 august: Mic dejun. Plecare spre Salonic, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii) şi la Mănăstirea Sfântului Dionisie de la poalele Muntelui Olimp. Salonictur pietonal, se vizitează centrul istoric al oraşului: Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297); închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu).  Cazare și cină Salonic.

ZIUA 10 – duminică, 27 august: Mic dejun. Închinare la Moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în Catedrala cu același nume din Tesalonic si participare la Sfânta Liturghie. Plecare spre România, sosire în Bucureşti, la Biserica Buna Vestire – Belu, în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

 

TARIF:

695 EURO / pers.,cazare în camera dublă,

Grup minim 45 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 230 EURO

 

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 165 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 80 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 

 

SERVICII INCLUSE:


– Transport cu autocar clasificat;

– 9 nopti de cazare in camere duble, la  hoteluri de 4* si 3* (clasificare locală), cu demipensiune;

– feribot Glyfa – Agiokampos (Insula Evia);

– feribot Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina);

– feribot Kilini – Kefalonia – Kilini (Insula Kefalonia)

– feribot Killini – Zakynthos – Killini (Insula Zakynthos);

– însotitor de grup

 

SERVICII NEINCLUSE:

– intrările la obiectivele turistice (2 euro/pers. la Rotonda – Salonic, 3 euro/pers.  la fiecare mănăstire din Complexul Meteora, Vechea Olimpia – 6 euro/pers., Akropole – 20 euro/pers.);

– asigurarea medicală;

– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

 

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 

AVANS MINIM: 300 Euro/pers.

 

ORAR VIZITARE MĂNĂSTIRI COMPLEX METEORA (poate suferi  modicări):

MĂNĂSTIRE 01.04 – 31.10 01.11 – 31.03
ORAR ÎNCHIS ORAR ÎNCHIS
MAREA METEORĂ 09:00 – 17:00 MARȚI 09:00 – 16:00 MARȚI, MIERCURI
VARLAAM 09:00 – 16:00 VINERI 09:00 – 15:00 VINERI
SF. TREIME 09:00 – 17:00 JOI 09:00 – 15:00 MIERCURI, JOI
SF. NICOLAE 09:00 – 15:30 VINERI
ROUSSANOU 09:00 – 18:00 MIERCURI 09:00 – 14:00 MIERCURI
SF. ȘTEFAN 09:00 – 13:30/15:30 – 17:30 LUNI 09:00 – 13:00/15:00 – 17:00 LUNI

 

NOTĂ:

     –  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Date disponibile pentru plecari

18 – 27 august 2017
Pentru acest pelerinaj nu exista locuri disponibile ce pot fi rezervate online in acest moment. Va rugam contactati agentia.