EnglishFrenchGermanGreekItalianRomanianRussianHebrew
Ziarul LUMINA PELERINULUIPELERINAJ IN GRECIA LA MOASTELE SF. NECTARIE, SF. IOAN RUSU, SF. DIMITRIE - 2014 Imprimare

 

03 – 08 mai, 07 – 12 iunie, 05 – 10 iulie, 14 – 19 august,

20 – 25 septembrie 2014

 

 

03 – 08 mai (Hram Cuv. Efrem cel Nou)

07 – 12 iunie (Sărbătoarea Pogorârea Sfântului Duh”)

14 – 19 august (Sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului”)

 

 

 

ZIUA 1, sâmbătă: Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei, pe ruta Giurgiu – Ruse – Sofia. Oprire la Mănăstirea Rila (închinare la moaştele Sfântului Ioan de Rila)Promahonas – Serres. Cazare Serres / Salonic (cină).

 

ZIUA 2, duminică: Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir). Tur pietonal de oraş, Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia (sec. V), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic, Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV). Plecare spre Atena, cazare (cină).

 

ZIUA 3, luni: Mic dejun. Deplasare către portul Pireu, traversare cu feribotul (Pireu / Eghina), Insula Egina, închinare la  moaştele Sfântului Nectarie la Mănăstirea Sfânta Treime. Traversare cu feribotul (Egina / Pireu). Deplasare la Nea Makri, închinare la Cuv. Efrem cel Nou. Cazare Atena / Eretria (cină).

 

ZIUA 4, marţi: Mic dejun. Plecare spre Kalambaka, cu oprire în Evia, închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Mănăstirea Sfântul Ioan Rusu şi la moaştele Sfântului Cuvios David în Mănăstirea Cuviosului David. Traversare cu feribotul Agiokampos / Glyfa. Continuare spre Kalambaka, cazare (cină).

 

ZIUA 5, miercuri: Mic dejun. Închinare în Mănăstirile Marea Meteoră şi Varlaam (în funcţie de programul acestora). Plecare spre Salonic, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraschevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii). Cazare Salonic (cină).

 

ZIUA 6, joi: Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti în jurul orei 22:00.

 

TARIF:

290 euro / pers. cazare în cameră dublă,  grup minim 40 persoane, mic dejun

         

340 euro / pers. cazare în cameră dublă,  grup minim 40 persoane, demipensiune

SUPLIMENT SINGLE: 90 EURO

 

 

VARSTA(ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 - 1.99

infant

GRATUIT

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

2 – 4.99

copil

65 EURO

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

5 - 11.99

copil

35 EURO

Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 

 

 

 SERVICII INCLUSE:  

-  transport cu autocarul 3 stele (aer conditionat, tv, video);

-  5 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri  3*(clasificare locală) cu mic dejun / demipensiune (în funcţi de programul ales);  

-  însoţitor de grup preot/teolog;

- Feribot Pireu - Egina - Pireu;

- feribot Agiokampos - Glyfa

 

 SERVICII NEINCLUSE:

-  Asigurare medicala;

-  Intrarile la obiectivele turistice (3 Euro de Mănăstire la Complexul Meteora);

- Asigurarea storno (asigurare de anulare a călătoriei din pricina turistului – facultativă, costa 1,5% din preţul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi poate fi încheiată doar în ziua semnării contractului)

 

 

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

.

AVANS MINIM: 100 EURO/PERS.

 

NOTĂ:

-  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

-  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

-  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

-  Stabilirea locurilor in autocar se face de catre agentie cu 24 ore inainte de plecare, incepand cu bancheta a doua, in functie data achitarii avansului si semnarii contractului.

- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

-  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

-  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

 

 
< Precedent   Urmator >