Israel - Egipt

Israel - Egipt

Things to do - general

Întemeietorul Bisericii Copte este considerat sfântul Marcu Evanghelistul. El a ajuns în Egipt în timpul domniei împăratului roman Claudius, în anul 42 d. Chr., înființând o comunitate religioasă în Alexandria, care apoi s-a răspândit în tot Egiptul. La începutul sec. III d.Chr, creștinismul a fost religia predominantă a Egiptului. Biserica alexandrină este considerată cea mai veche biserică din Africa.

Cea mai veche școală catehetică era școala catehetică alexandrină, fondată de Pantanaeus în 190 d.Chr. Acolo au predat învățători creștini precum Athenagoras, Clement, Didymus, și Origen.

Întemeierea monahismului creștin s-a făcut în deșert, în Egiptul secolului al IV-lea. Sfinții Antonie cel Mare și Pahomie cel Mare au fost întemeietorii timpurii ai monahismului egiptean, deși primul creștin despre care se știe că a trăit ca monah a fost Sfântul Pavel Tebeul. Ortodoxia îl consideră și pe Sfântul Vasile cel Mare ca fondator al regulilor monahale, urmând și exemplul Părinților Deșertului. Sfântul Benedict de Nursia, a cărui Regulă se bazează pe cea a Sf. Vasile, este adesea considerat întemeietorul monahismului apusean.

PELERINAJ IN ISRAEL SI EGIPT

PELERINAJ IN ISRAEL SI EGIPT

Israel - Egipt
18 – 30 aprilie, 24 octombrie – 05 noiembrie 2017   Ziua I, marti,: Întâlnire la Aeropor detalii..

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.