Serbia

Serbia

Things to do - general

Biserica Ortodoxă Sârbă sau Biserica Sârbă este o biserică ortodoxă autocefală, situându-se pe locul șase ca importanță după Constantinopol, Alexandria, Antiohia, Ierusalim și Rusia. Este a doua biserică ortodoxă slavă ca vechime din lume (după Biserica Ortodoxă Bulgară), precum și cea mai occidentală biserică ortodoxă din Europa.[3]

Exercită jurisdicție asupra creștinilor ortodocși din Serbia și a populației din diasporă. Patriarhul Serbiei servește ca primul între egali ai bisericii; Actualul patriarh este Sfințenia Sa, Irinej.

Biserica Ortodoxă Sârbă este membră autocefală a comuniunii ortodoxe situată în principal în Serbia (inclusiv Kosovo), Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Republica Macedonia[4], precum și Croația. Deoarece mulți sârbi au emigrat în țări străine, acum există biserici ortodoxe sârbe în întreaga lume.

Biserica Ortodoxă Sârbă deține numeroase moaște creștine semnificative, precum mâna dreaptă a lui Ioan Botezătorul, mâna și părți din craniul Sfântului Gheorghe[5], fragmente din Sfânta Cruce, degetul Sfintei Cuvioase Parascheva, trupul Sfântului Vasile de Ostrog, etc.

PELERINAJ SERBIA – BOSNIA HERȚEGOVINA

PELERINAJ SERBIA – BOSNIA HERȚEGOVINA

Serbia
 – PE URMELE SFÂNTULUI NICOLAE VELIMIROVICI –                       (NIS – MEDJUGORJE – BELGRAD) 24 detalii..

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.