BALCIK, CĂLĂTORI SPRE LOCUL DE LINIŞTE AL REGINEI MARIA Varianta II

VARIANTA II

13 – 16 iunie, 11 – 14 iulie, 22 – 25 august, 29 august – 01 septembrie

2024

(4 zile / 3 nopţi)


Ziua 1, joi (410 km): Plecare din Bucureşti ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu), pe ruta Constanţa – Mănăstirea Techirghiol (în anul 1928, primul patriarh al României, Miron Cristea cumpără în staţiunea balneară Techirghiol o vilă modestă cu 16 camere, înfiinţând un sanatoriu preoţesc pentru clerul din întreaga ţară. Mai târziu, Patriarhul Justinian, în epoca comunistă, a încercat să salveze Sanatoriul Preoţesc de la Techirghiol şi astfel, în anul 1951 aduce aici de la stâna regală de la Sinaia, o bisericuţă de lemn, înfiinţând un schit de maici şi făcând din sanatoriu o anexă a schitului) Capul Kaliakra (este un promontoriu stâncos care se îngustează spre sud, deasupra Mării Negre şi cuprinde o cetate medievală și o rezervație naturală) – Varna, cazare şi cină.

Ziua 2, vineri (90 km): Mic dejun. Deplasare spre Balcik, în drum oprire la Mănăstirea Alagea din Stâncă (a fost amenajată în galeriile unor peșteri care au fost afectate de cutremure, reprezintă unul dintre cele mai vechi aşezăminte religioase de pe teritoriul Bulgariei, fiind înfiinţată în sec. XIII şi locuită de călugării hermiţi). Balcik (în perioada 1913-1940 a aparținut de Regatul României, împreună cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria) – se vizitează: Castelul Reginei Maria (numit și „Cuibul Liniştit a fost construit ca reședință pentru Regina Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. Castelul este compus din șase case, câte una pentru fiecare copil al Reginei Maria. Tot din dorința Reginei Maria a fost construită și Capela Stella Maris, un loc în care s-a regăsit atât de mult, încât a lăsat dorința ca după moartea ei, inima să-i fie păstrată în incinta capelei) şi Grădina Botanică (după 1940 a fost deschisă pe locul parcului Castelului. Colecţia de cactuşi este impresionantă, a doua din Europa dupa cea de la Monaco).Timp liber în Balcik. Cazare şi cină Varna.

Ziua 3, sâmbătă (210 km): Mic dejun. Deplasare spre Nessebar – vizitarea oraşului vechi (este un oraş-muzeu cu o istorie de peste 3 milenii. Prima aşezare este de origine tracă, cunoscută ca Menebria la începutul sec. VI Î.Hr. A fost una dintre cele mai importante cetăţi din regiune în timpul Imperiului Bizantin începând cu sec.V d.Hr. Păstrează biserici din sec. V-VI, cum ar fi Stara Mitropoliya (“Vechiul Episcopat” – sec.V), Biserica Maicii Domnului – sec. VI şi Nova Mitropoliya (“Noul Episcopat” – sec. XI. În sec. XIII-XIV au fost construite numeroase biserici remarcabile: Sfânta Teodora, Sfânta Paracheva, Sfinţii Arhangheli, Sfântul Ioan, Sfântul Ştefan şi Biserica Iisus Hristos Pantocrator). Întoarcere la Varna, cină şi cazare.

Ziua 4, duminică (270 km): Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului din Varna. Timp liber în Varna. Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.


TARIF: 285 EURO/pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 pers.

SUPLIMENT SGL: 60 EURO

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.


AVANS MINIM:

  • 100 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;

  • SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.


VARSTA(ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 – 1.99

infant

GRATUIT

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

2 – 11.99

copil

85 EURO

Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.


SUPLIMENT GRUP:

– grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 45 EURO/pers.

– grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 20 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:

– Transport cu autocar clasificat;

– 3 nopți cazare în camere duble hotel 3* (clasificare locală);

– Demipensiune (cina este menu fix, miercuri şi vineri mâncare de post, cât și în posturile din an);

– Însoțitor grup teolog.

SERVICII NEINCLUSE:

– Intrările la obiective (40 leva, circa 20 €);

– Asigurarea medicală;

– Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: Carte de identitate valabilă sau paşaport valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară.


NOTĂ

  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.


–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Bulgaria.

  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.