NOU! Pelerinaj în Sfântul Munte Athos | VARIANTA 3 | 25 – 30 Iunie 2019

25 – 30 iunie 2019


  ZIUA 1 – marti, 25 iunie: Plecare din Bucuresti la ora 06:30 pe ruta – Giurgiu – Pleven – Sofia Kulata – Serres – Ouranopolis. Cazare Ouranopolis.


ZIUA 2 – miercuri, 26 iunie: Ora 0630– plecare cu vaporul la Mănăstirea Dohiariu Deplasare cu microbuzul  spre  Mănăstirea Xenofont Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Rusicon) – Schitul Sfântul Andrei, cazare.


ZIUA 3 – joi, 27 iunie: Deplasare cu maşina către Manastirea Vatoped – Mănăstirea Cutlumuş  – Schitul Sfântul IlieMănăstirea PantokratorMănăstirea StavronichitaMănăstirea Iviron   – Mănăstirea FilotheuMănăstirea Karacalu – Schitul Lacu, cazare.


ZIUA 4 – vineri, 28 iunie: Plecare de la Schitul Lacu, deplasare cu maşina – Izvorul Sfântului Athanasie – Mănăstirea Marea Lavră – Schitul Românesc Prodromu, cazare. În funcţie de timpul avut la dispoziţie, se va vizita Peştera Sfântului Athanasie Athonitul.


ZIUA 5 – sambata, 29 iunie: De la Schitul Prodromu deplasare cu maşina spre Portul Dafni. Traversare cu vaporul la Ouranopoli. Plecare spre Tesalonic, închinare la moaştele Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Catedrala Mitropolitană cu moaştele Sfântului Grigore Palama, Biserica Panaghia Dexia, Rotonda, Arcul lui Galeriu, Piata Aristotel. Cazare Salonic.


ZIUA 6 – duminica, 30 iunie: Mic dejun. Plecare spre Romania, sosire în Bucuresti, în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.


TARIF:

255 EURO/pers.    

grup minim 12 bărbați


 SERVICII INCLUSE:

  • transport cu microbuz

  • cazare 2 nopți la hotel (Ouranopolis și Salonic) în camere duble

  • 1 mic dejun la Salonic

  • Însoțitor de grup preot / teolog


SERVICII NEINCLUSE:

  • Deplasarea cu mașina pe Muntele Athos, deplasarea cu vaporul, taxa de intrare (aprox. 180 euro/pers. – suma variază în funcție de prețurile practicate de autoritățile locale și poate fi modificată)

  • Masa la Ouranopolis

  • Asigurarea medicală

  • Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 100 EURO/PERS.


NOTĂ:

–   Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

      – Programul poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte Athos.

     – În caz de furtună pe mare, programul pentru Athos va fi adaptat conform condiţiilor meteo, în acest caz Agenţia Basilica Travel este  absolvită  de  nerespectarea  programului  publicat.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.

– Cazarea în Sfântul Munte se va face în funcție de disponibiliatea locurilor de cazare, posibil tot grupul într-una dintre camerele destinate pelerinilor, iar mesele la mănăstiri depind de participarea la programul liturgic. Agenția Basilica Travel face rezervările la mănăstiri pentru aceste cazări, dar întrucât mănăstirile nu solicită taxe pentru acestea, ele nu se regăsesc la servicii incluse.

–  Așezarea in microbuz se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure. SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 35 EURO (pentru cazarea la hoteluri) – se aplica doar persoanelor ramase nepartajate

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.