Pe urmele sfinților români | Sf. Gheorghe Pelerinul | Sf. Cuv. Iosif de la Varatec | Program nou | 2020

14 – 17 AUGUST 2020


 15 august – Adormirea Maicii Domnului –  participare la Sf. Liturghie de Hram  la Manastirea Varatec)


16 august – Sf.Cuv. Iosif de la Varatec –  participare la Sf. Liturghie la Manastirea Varatec)


17 august – Sf. Gheorghe Pelerinul –  participare la Sf. Liturghie la Manastirea Varatec)


Ziua 1:(450 km) Bucuresti – Ploiesti – Manastirea Caraiman din Busteni (in Busteni se afla Crucea Eroilor Neamului; este un monument construit intre anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuți in Primul Razboi Mondial. La baza vârfului Caraiman se afla orașul Bușteni) – Brasov – Sfantu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Manastirea Izvoru Muresului – Gheorgheni –  Lacu Rosu – Cheile Bicazului – Manastirea Bistrita (icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana; este cea mai importanta ctitorie musatina din Moldova; primul ctitor fondator al manastirii este considerat insa Alexandru cel Bun, fiind urmat de trei mari musatini: Sf. Stefan cel Mare, Petru Rares si Alexandru Lapusneanu)  – Biserica Sf. Ioan Domnesc din Piatra Neamt (ctitorita intre anii 1468-1475 de catre Sf. Stefan cel Mare; conform pisaniei, turnul-clopotniţă al bisericii a fost construit la 1499 în timpul domniei Sfântului Voievod Ştefan cel Mare; in acest turn s-a nevoit, timp de 26 de ani, Moş Gheorghe Lazăr, cel mai cunoscut pelerin român – canonizat în data de 5 octombrie 2017, purtând de-acum înainte numele Sfântul Gheorghe Pelerinul) –  cazare Piatra Neamt / Manastirea Neamt.


Ziua 2:(220 km) Mic dejun – Manastirea Varatec (participare la Sf. Liturghie; inchinare la moastele Sf. Gheorghe Pelerinul si la Sf. Cuvios Iosif de la Varatec) – Manastirea Agapia (pictata de Nicolae Grigorescu) –  Manastirea Neamt (inchinare la moastele Sfintilor Paisie, Ioan Iacob si a Sfantului Necunoscut  de la Neamt, si la moastele Sfantului Simeon de la Muntele Minunat, inchinare la icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Neamt, secolul al VII – lea) – Cristesti – Hanu Ancutei – Manastirea Razboieni  (construita la anul 1496 de catre Sf. Stefan cel Mare si Sfant, la 20 de ani de la Batalia de la Valea Alba din 1476, pentru pomenirea ostenilor moldoveni cazuti in acea lupta) – Girov – cazare Piatra Neamt / Manastirea Neamt.


Ziua 3:(350 km) Mic dejun – Manastirea Varatec (participare la Sf. Liturghie; inchinare la moastele Sf. Gheorghe Pelerinul si la Sf. Cuvios Iosif de la Varatec) – Casa Memoriala Mihai Eminescu de la Ipotesti – Manastirea Cosula (ctitorita in 1535 in timpul domniei lui Petru Rares, de catre marele vistiernic Mateias) –  Cristesti – Vorona – Dolhasca –  Manastirea Probota (reconstruita de catre domnitorul Stefan cel Mare;mormantul domnitorului Petru Rares; inclusa in Lista monumentelor istorice din jud. Suceava din anul 2004) –  Motca – Hanu Ancutei – Girov – cazare Piatra Neamt / Manastirea Neamt.


Ziua 4:(460 km) Mic dejun – Manastirea Varatec (participare la Sf. Liturghie; inchinare la moastele Sf. Gheorghe Pelerinul si la Sf. Cuvios Iosif de la Varatec) – Bacau – Adjud – Focsani – Buzau – Bucuresti.


 TARIF:

495 LEI/pers. cazare in camera dubla, 

grup minim 40 persoane, mic dejun


        615 LEI/pers. cazare in camera dubla, 

grup minim 40 persoane, demipensiune (mic dejun si cina)


            SUPLIMENT SINGLE: 250 LEI / persoana


VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 270 lei Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 85 lei Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful va fi de 590 lei / pers (fara cina) / 710 lei (cu cina).

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful va fi de 550 lei / pers (fara cina) / 670 lei (cu cina).


  SERVICII INCLUSE:

–  transport cu autocar clasificat;

– 3 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) sau mic dejun in functie de programul ales, la hotel 2 – 3 * sau manastire (meniu fix, in zilele de miercuri, vineri si in posturile de peste an meniul este de post);

–  insotitor de grup preot sau teolog.


 SERVICII NEINCLUSE:

–  intrarile la obiectivele turistice (circa 55 de lei);


AVANS MINIM: 200 LEI/PERS.


CONDITII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b.) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice inainte de data plecarii;

c.) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 19 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTA:

–  Minorii trebuie sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor;

–  Programul actiunii poate fi modificat de catre insotitorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Plecarile au loc la ora 06:45 din Dealul Mitropoliei (Statuia lui A.I. Cuza),

iar intoarcerea se  va face in acelasi loc.