PELERINAJ GRECIA – ITALIA – UNGARIA

18 – 26 mai, 28 septembrie – 06 octombrie

2024

(9 zile / 8 nopţi)


ZIUA 1 (720 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei Române (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Serres – Salonic (al doilea oraș ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon). Cazare Salonic.

ZIUA 2 (250 km): Mic dejun. Salonic – vizitarea centrului istoric al oraşului (tur pietonal): Biserica Sfântul Dimitrie (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Ocrotitorul orașului Salonic. Biserica este ridicată pe locul unde a fost martirizat sfântul în prima jumătate a sec. V), Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu). Plecare spre Kalambaka, trecere prin Valea Tembi, închinare la moaştele Sfintei Paraschevi în Mănăstirea Sfânta Paraschevi (tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei cu probleme la ochi). Cazare Kalambaka.

ZIUA 3 (220 km): Mic dejun. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți), în funcţie de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Plecare spre Igoumenitsa, traversare cu feribot Igoumenitsa – Corfu. Închinare la moaştele Sfântului Ier. Spiridon în Biserica Sfântul Spiridon. Întoarcere la Igoumenitsa, seara se pleacă spre Bari cu feribot, cazare în cabină tip AB4.

ZIUA 4 (460 km): Sosire în Bari, oraş situat pe ţărmul Mării Adriatice, în sud-estul peninsulei, un important loc de pelerinaj, deplasare la Biserica Sfântul Nicolae (închinare la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae. Construcţia bisericii a început în anul 1089 special pentru a adăposti moaştele marelui sfânt, aduse de italieni din Myra Lyciei, localitatea Demre aflată în sudul Turciei de astăzi şi a fost terminată în anul 1197). Plecare spre Roma, capitala Italiei ( conform legendei, Roma a fost întemeiată de gemenii Romulus și Remus pe 21 aprilie 753 î.Hr.). Cazare și cină Roma.

ZIUA 5: Mic dejun. Romatur pietonal de oraş cu ghid: Colloseumul (construcţia a început în anul 72 d.Hr. în timpul Împăratului Vespasian şi a fost încheiată în anul 80 d.Hr., la un an după moartea lui Vespasian. Amfiteatrul oferea locuri pentru aproximativ 50.000 spectatori, era folosit pentru luptele între gladiatori), Arcul lui Constantin (construit în anul 315 pentru a comemora victoria împăratului Constantin), Columna lui Traian (construită din ordinul împăratului Traian pentru comemorarea victoriei sale în Dacia, a fost terminată în anul 113. Are exteriorul prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic sub o formă epică războaiele dintre romani și daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei), Piaţa Veneţia (este dominată de monumentul lui Victor Emanuel al II-lea, dedicat unificării Italiei, pe care localnicii îl numesc “maşina de scris” sau “tortul de nuntă”, datorită formei şi a parapetului de marmură de culoare albă), Fontana di Trevi n 1732, din ordinul Papei Clement XII, s-a început construcţia după un proiect de Bernini şi a fost finalizata în anul 1762), Biserica San Pietro (se găsește în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical, este cea mai mare biserică din lume. Împăratul Constantin cel Mare a ordonat construirea unei biserici pe locul altarului ridicat pe mormântul Sfântului Petru între anii 318-329, fiind una dintre cele mai vechi biserici din lume. Actuala construcţie datează din anul 1626, când biserica a fost finalizată și sfințită de către Papa Urban VIII). Cazare și cină Roma.

ZIUA 6 (495 km): Mic dejun. Plecare spre Padova, vizitarea Bisericii Santa Giustina (închinare la moaştele Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca. Biserica datează din secolul X, construcţia actuală din secolul XVII) şi la Catedrala Sfântul Anton de Padova (construirea bisericii a început probabil în anul 1232, la doar un an după moartea sfântului şi a fost finalizată în anul 1310. Sfântul Anton a dorit să fie îngropat în biserica mică din Santa Maria Mater Domini, datând din secolul XII, în apropierea căreia a fondat o mănăstire în anul 1229. Această biserică a fost încorporată în catedrala actuală – Capela della Madonna Mora). Închinare în Biserica Românească Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Padova (a fost înfiinţată în 07 decembrie 1997 ca urmare a creşterii comunităţii de români în zonă) . Cazare şi cină zona Padova.

ZIUA 7 (120 km): Mic dejun. Plecare spre  Veneţia (cuprinde 118 insule şi 354 poduri), tur pietonal cu ghid: croazieră spre Basilica San Marco (primul lăcaș de cult pe acest loc a fost o ridicat în anul 828, când negustorii venețieni au adus din Alexandria sfintele moaşte ale Sfântului Evanghelist Marcu. Lucrările de extindere efectuate în anul 1063 au dus la conturarea limitelor actualei biserici. Adăposteşte mozaicuri de inspiraţie bizantină) şi Piaţa San Marco (a fost largită până la forma pe care o are în prezent, abia în 1177, când au fost umplute două canale care o întrerupeau. Aceasta modificare a fost facută cu ocazia vizitei Papei Alexander III şi a împăratului roman Frederick I Barbarossa, care s-au întâlnit la Veneţia pentru a semna un armistiţiu), Biserica Sfântul Proroc Zaharia (închinare la moaştele Sfântului Zaharia), Canal Grande. Cazare  şi cină Lido de Jesolo.

ZIUA 8 (690 km): Mic dejun. Plecare spre Budapesta. În Budapestatur de oraş cu autocarul: Podul cu Lanţuri (a fost primul pod permanent construit în Budapesta peste Dunăre și a fost deschis în anul 1849), Palatul Parlamentului (este sediul Adunării Naționale a Ungariei, una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa, un punct de reper notabil din Ungaria și o destinație turistică populară din Budapesta. Parlamentul din Budapesta este în prezent cea mai mare clădire din Ungaria), Bastionul Pescarilor (a fost construit între 1895 – 1902, a fost aproape distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind restaurat în perioada 1947-1948. Cele șapte turnuri reprezintă cele șapte triburi maghiare care s-au așezat în Câmpia Panonică în 896. Numele bastionului provine de la breasla pescarilor care a fost responsabilă cu apărarea acestei porțiuni a zidurilor orașului în Evul Mediu), Biserica Sfântul Matihias (a fost biserica domnească a Regatului Ungariei, loc de botez, încoronare și înmormântare a membrilor familiei regale. Își are denumirea de la faptul că aici a avut loc nunta regelui Ungariei, Matia Corvin). Cazare Budapesta.

ZIUA 9 (820 km): Mic dejun. Deplasare către Bucureşti pe ruta Arad – Sibiu – Piteşti, sosire la București la baza Dealului Patriarhiei în funcţie de traficul auto şi de formalităţile vamale.


TARIF: 900 EURO / pers. cazare în cameră dublă grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 280 EURO (cazarea la hoteluri)

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.


AVANS MINIM:

  • 300 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;

  • SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.

VARSTA(ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 – 1.99

infant

GRATUIT

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

2 – 10.99

copil

70 EURO

Cazarea se face in camera impreuna cu doi adulti, cu pat individual


SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 190 EURO/pers.

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 90 EURO/pers.


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.


SERVICII INCLUSE:

– Transport cu autocar clasificat;

– 7 nopţi de cazare în camere duble hoteluri 3*(clasificare locală, situate în afara oraşelor);

– 7 mic dejun şi 4 cine (cina este menu fix, miercuri şi vineri mâncare de post, cât și în posturile din an);

– 1 noapte cazare pe feribot Igoumenitsa – Bari/Brindisi (cabine cu 4 paturi, tip AB4);

– feribot Insula Corfu

– Ghizi locali – Roma, Veneţia;

– Însoţitor de grup teolog / preot.


SERVICII NEINCLUSE:

– Intrările la obiectivele turistice, vaporașul in Veneția (total aproxim. 100 euro)

– Asigurarea medicală

Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

a. ) 30 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 24-20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


ORAR VIZITARE MĂNĂSTIRI COMPLEX METEORA (poate suferi modicări):

MĂNĂSTIRE

01.04 – 31.10

01.11 – 31.03

ORAR

ÎNCHIS

ORAR

ÎNCHIS

MAREA METEORĂ

09:00 – 17:00

MARȚI

09:00 – 16:00

MARȚI, MIERCURI

VARLAAM

09:00 – 16:00

VINERI

09:00 – 15:00

VINERI

SF. TREIME

09:00 – 17:00

JOI

09:00 – 15:00

MIERCURI, JOI

SF. NICOLAE

09:00 – 15:30

VINERI

ROUSSANOU

09:00 – 18:00

MIERCURI

09:00 – 14:00

MIERCURI

SF. ȘTEFAN

09:00 – 13:30

15:30 – 17:30

LUNI

09:00 – 13:00

15:00 – 17:00

LUNI


NOTĂ:

  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia, Italia si Ungaria

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

– În zilele cu tur pietonal, autocarul nu se deplasează.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Suplimentul de camera single se referă exclusiv la cazarile din hoteluri, pe feribot cazarea este în cabină AB4 (cabine cu patru paturi)

– Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.