Pelerinaj în Asia Mică și Capadocia | Program 2023 cu AVIONUL

PE URMELE SFINȚILOR CAPADOCIENI: SF. VASILE CEL MARE, SF. GRIGORIE TEOLOGUL, SF. GRIGORIE DE NYSSA)


(CAPPADOCIA – PAMUKKALE – EFES)


19 – 26 august, 26 august – 02 septembrie, 16 – 23 septembrie,

30 septembrie – 07 octombrie, 21 – 29 octombrie 2023

(8 zile / 7 nopți)


Ziua 1 (500 km):  Întâlnire în Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), sala de aşteptare, plecări internaţionale la ora 05:00. Decolare din Bucureşti la ora 07:00, cursa charter, sosire în Antalya la ora 09:00. Plecare spre Cappadocia (se află în estul Anatoliei, în centrul Turciei. Relieful constă dintr-un platou înalt de peste 1000 m altitudine, care este străpuns de vârfuri vulcanice dintre care Muntele Erciyes, în apropiere de Kayseri (vechea Cezaree), este cel mai înalt vârf cu altitudinea de 3916 m. Cappadocia a fost cunoscută sub numele de Hatti în epoca bronzului târziu și a fost patria Imperiului Hitit cu capitala la Hattuşa). Cazare şi cină Urgup / Ortahisar.


Z iua 2 (80 km): Mic dejun. Se vizitează: Muzeul în aer liber Goreme (muzeu în aer liber care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare. Face parte din patrimoniul Unesco. Primele aşezări datează din vremea hitiţilor, 1800 – 1200 î.Hr. Regiunea a fost disputată de diferite imperii rivale, cum ar fi grecii şi perşii, locuitorii fiind nevoiţi să sape adăposturi în roca vulcanică. În perioada romană, a devenit casă pentru creştinii prigoniţi), oraşul subteran Kaymakli (oraşul a fost populat în perioada bizantină, a servit ca adăpost în vreme invaziilor arabe (780 – 1180) şi mongole (sec. XIV). Se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie!), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) şi Uchisar, Cazare şi cină Urgup / Ortahisar.


Ziua 3 (70 km): Mic dejun. Vizitarea văii Zelve, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, ieslea unde a vieţuit şi s-a nevoit Sfântul Ioan Rusu. Vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p.. Cazare şi cină Urgup / Ortahisar.


Ziua 4 (600 km): Mic dejun. Plecare spre Pamukkale (se traduce prin ‘’Castelul de bumbac’’ datorită teraselor calcaroase făcute din travertin, rocă sedimentară care s-a format de-a lungul a mii de ani prin depunerile de carbonat de calciu din apa celor 17 izvoare existente în zonă) pe ruta Urgup – Nevshehir – Aksaray – Konya (oraş cunoscut în vechime ca Iconium, pe aici au trecut Sfinţii Apostoli Pavel şi Barnabas şi au propovăduit credinţa creştină) – Denizli (oraş industrial în sud-vestul Turciei, situat în valea formată de aluviunile aduse de râul Buyuk Menderes) – Pamukkale. Cazare şi cină în Pamukkale.


Ziua 5 (200 km):  Mic dejun. În Pamukkale se vizitează Necropola si Cetatea Hierapolis (anticul oraş grecesc Ierapolis – Oraşul Sfânt, ridicat în regiunea izvoarelor cu apă caldă în vechea Frigia, se va urca la Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat, dar şi presupusul mormânt al Apostolului, nou descoperit de arheologii turci (se află pe culmea unui deal, în afara zidurilor cetăţii. Biserica datează din sec. V. Se crede că mormântul Sfântului Apostol Filip este în centrul clădirii. Acest locul a fost incendiat, cândva intre secolele V-VI, de aceea a ramas multă vreme necunoscut). Se va coborî pe terasele calcaroase cu apă termală (fenomen unic în lume, coborârea nu este periculoasă însă va necesita atenție!). Deplasare spre Kusadasi. Cazare şi cină în Kusadasi.


Ziua 6 (80 km): Mic dejun. Se vizitează Cetatea Efes (oraşul antic Efes a fost întemeiat în sec.XI Î.Hr. de coloniştii ionieni, devenind în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale. A suferit pierderi însemnate la cutremurele din anii 358 și 365 d.Hr., iar în sec. VII a început să decadă. Astăzi se pot vedea ruinele Bibliotecii lui Celsus, marelui teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431). Deplasare la Casa și Izvoarele Maicii Domnului (conform tradiţiei creştine, Maica Domnului a fost adusă în Efes de către Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp după Învierea din morţi a Mântuitorului, aici urmând a locui până la Adormirea ei. Biserica datează din sec.VI-VII, dar fundaţiile casei au o origine mult mai veche – posibilitatea ca acestea să aparţină sec. I fiind foarte mare. Astăzi este biserică romano-catolică). Închinare la mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul (ruinele impresionantei biserici bizantine din Efes închinate Sfântului Ioan Teologul, marchează locul unde, potrivit traditiei, acesta ar fi fost înmormântat. Iniţial, în sec. IV-V a fost ridicată o biserică, pe locul mormântului Sfantului Ioan Teologul, apoi în sec. VI imparatul Iustinian a ridicat o biserică impunătoare pe locul celei vechi). Deplasare la coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii, templu construit în sec. VI î.Hr, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru). Cazare şi cină Kuşadasi.


Ziua 7 (580 km):  Mic dejun. Plecare spre Demre, vechea Mira Lychiei, inchinare in Biserica Sfantului Nicolae (adaposteste mormantul Sfantului Nicolae. O comunitate creștină substanțială a grecilor a trăit în Demre (Myra) până în anii 1920, când au migrat în Grecia. Demre este un oraș in provincia Antalya, pe coasta mediteraneană a Turciei, numit după râul Demre). Cazare si cina Antalya.


Ziua 8:  Mic dejun. Timp liber. Deplasare catre aeroport pentru decolarea de la ora 15:45, cursa charter, aterizare in Bucureşti la ora 17:45.


TARIF: 950 EURO/ pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 230 EURO

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.


AVANS MINIM:

  1. – 400 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;

  2. – SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.


VARSTA(ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 – 1.99

infant

PLATESTE BILETUL DE AVION

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

2 – 11.99

copil

60 EURO

Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.

 


 SERVICII INCLUSE:

– bilet avion Bucuresti – Antalya – Bucuresti

– taxe de aeroport

– transport cu autocar clasificat

– 7 nopţi cazare cu demipensiune în cameră dublă în hoteluri 3* şi 4* (clasificare locală)

– insoţitor de grup preot / teolog


SERVICII NEINCLUSE:

– taxe intrări obiective (aprox. 150 Euro/pers., in functie de cursul de schimb)

– ghid local (aprox. 35 Euro/pers., in functie de numarul de persoane)

– asigurarea medicală

– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. 


NOTĂ

  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia.

  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.