Pelerinaj în FINLANDA și RUSIA | 8 zile / 7 nopți | 2019

19 – 26 AUGUST 2019


 Ziua 1: Întâlnirea la Aeroportul Otopeni Henri Coandă ora 11:30, decolare ora 13:30, cu escală la Moscova, cursa AEROFLOT SU2035, aterizare Helsinki la ora 20:05. Cazare Helsinki.


 Ziua 2: Mic dejun. Helsinki – se viziteaza Biserica Sfantul Ioan, Biserica Germana, Piața Senatului încadrată de Catedrala din Helsinki,  Catedrala Uspenski (tarul rus Alexander II a dorit constructia Catedralei Uspenski intre anii 1862 – 1868, a fost inchinata Sfintei Fecioare). Deplasare la Espoo, închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gherman din Alaska (construita la sfarsitul sec. XVI, este cunoscuta pentru picturile din interior ce dateaza din anul 1510) si Catedrala din Espoo. Deplasare la Tampere, inchinare in Vechea Biserica din Tampere (Gamla Kyrkan Tammerfors, dateaza din anul 1825). Cazare Tampere.


 Ziua 3: Mic dejun.  Inchinare in Catedrala din Tampere (construita intre anii 1901 – 1907, este recunoscuta pentru frescele din interior) si in Biserica Ortodoxa (construita in 1889 in stil Neo-bizantin). Deplasare la Jyvaskyla, inchinare in Biserica din Jyvaskyla (construita in anul 1880, pe locul vechii biserici din lemn ce data din 1775, a fost prima biserica din piatra din centrul Finlandei). Deplasare la Kuopio, închinare în Biserica Ortodoxă din Kuopio (muzeul adaposteste peste 800 de icoane, 4000 de obiecte de cult si slujire, unele dintre ele cu o vechime de peste 500 de ani) si in Catedrala Sfantul Nicolae (sediul Episcopiei, a fost construita la inceputul sec. XX). Cazare Kuopio.


Ziua 4: Mic dejun. Deplasare pentru închinare în Mănăstirea Noul Valaam Lintula (mănăstire de maici). Deplasare la Valamo, închinare în Mănăstirea Valamo (mănăstire de călugări). Deplasare spre Joensuu, inchinare in Biserica Sfantul Nicolae (biserica de lemn terminata in anul 1887, adaposteste o icoana pictata in Sankt Petersburg la sfarsitul anilor 1880) si in Biserica din Joensuu (arhitectura gotica, construita in 1910, poate adaposti cca. 1000 de persoane). Cazare Joensuu.


 Ziua 5: Mic dejun. Trecerea frontierei in Rusia, deplasare la Manastirea Valaam, inchinare in Catedrala Schimbarea la Fata (este una dintre cele mai mari manastiri si centre monahale din Rusia, a fost intemeiata in secolul al X-lea. Numele de „Valaam” se traduce, in limba finlandeza, ca „tinutul inalt”. Uneori, numele insulei si al manastirii este atribuit Profetului biblic Valaam, sau idolului pagan Baal. Una dintre legendele locului spune ca, la inceputurile monahismului pe aceste locuri, insula era un loc unde se savarseau multe sacrificii pagane. Delasare la Priozersk cu feribotul, inchinare in Biserica Tuturor Sfintilor. Deplasare spre Sankt Petersburg. Cazare Sankt Petersburg.


Ziua 6: Mic dejun. Lavra Sfantul Alexandru Nevskyi, închinarea la moaștele Sfântului Alexandru Nevskyi (a fost înființată în iulie 1710 – șapte ani după întemeierea orașului Petersburg – de către Tarul Petru cel Mare). Tur pietonal de oraș cu vizitarea celor mai importante obiective ale Sankt-Petersburgului:  Bisericuța Sfanta Xenia din Cimitirul Smolensk, Catedrala Sfantul Isaac (Sfantul Isaac a fost ocrotitorul familiei Romanov. Cladirea actuala a Catedralei, a patra pe acelasi loc in decursul timpului, a fost ridicata intre anii 1818 – 1858. Lacasul initial purtand tot hramul Sfantului Isaac a fost o mica biserica de lemn, unde s-au casatorit Peter I si Catherine I in anul 1712), Catedrala Sfantul Nicolae cel Mare, Catedrala Cazanskii, închinare la icoana Maicii Domnului „Cazanskaya”. Cazare Sankt Petersburg.Ziua 7: Mic dejun. Catedrala Învierii Domnului (Mântuitorul Însângerat, numele acesteia face referire la sangele lui Alexander II al Rusiei, care a fost asasinat, in acel loc la data de 13 martie 1881. Ridicarea bisericii a inceput in anul 1883, sub tarul Alexandru III, ca un omagiu adus in amintirea tatalui sau, dar a fost terminata abia in anul 1907, in timpul domniei lui Nicolae II). Excursia în Ermitaj (Colecția sa neprețuită de peste 3 milioane de exponate ocupă 5 clădiri istorice dintre care Palatul de Iarnă – fosta reședință a familiei regale ruse – este cel mai remarcabil) . Opțional plimbare cu vaporul pe Neva (orasul Sankt Petersburg mai este cunoscut si ca „Venetia Nordului” datorita Raului Neva). Cazare Sankt Petersburg.


Ziua 8: Deplasare la aeroportul din Sankt Petersburg, decolare ora 06:25 cu escală la Moscova, cursa AEROFLOT SU0033, aterizare la Bucuresti ora 12:25.


TARIF:

1650 EURO  / pers. cazare în cameră dublă,

grup minim 30 plătitori

 SUPLIMENT SINGLE: 400 EURO


SERVICII INCLUSE:

– Bilete de avion si taxele de aeroport,

– transport cu autocarul;

– 7 nopti cazare la hoteluri 3* cu 6 mic dejun;

– Ghid vorbitor de limbă engleză;

– intrările la obiective religioase

– însoțitor grup teolog / preot

– Invitatiile si Viza turistica pentru Federația Rusa

– asigurare de sănătate – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD.   

*  Asigurarea de sanatate se poate incheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in ROMANIA

** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE.


SERVICII NEINCLUSE:

– intrările la alte obiective decât cele specificate;

– Plimbare cu vaporasul pe Neva – aprox. 15 еuro/pers.;

– Clopotnița Catedralei Sf. Isaac – aprox. 9 euro/pers.;

– alte vizite decât cele din program;

– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, în valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară, cu minim două pagini libere pentru viză (PAȘAPORTUL SE ADUCE LA AGENȚIE CU CEL PUȚIN O LUNĂ ÎNAINTEA PLECĂRII), 1 foto tip paşaport (Fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din față), fără ochelari cu lentile fumurii și cu capul descoperit (cu excepția cetățenilor, care, din motive de apartenență națională sau religioasă, nu se pot fotografia cu capul descoperit).


PENTRU ÎNSCRIERE: avans minim 500 Euro/pers., copii după carte de identitate şi paşaport (biletul de avion se emite pe numele din paşaport)


CONDIȚII DE RETRAGERE:

 1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTĂ:

 • Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

 • Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

 • Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.

 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Finlanda și Rusia

 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max.20 kg/pers., bagajul de mână max.7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite )

 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 • Aşenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

 • Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

 • Atenţie!!!!! Vă rugăm să păstraţi biletul de avion deoarece va fi nevoie să-l arătăm la intrarea in aeroport.