1

Pelerinaj în IORDANIA | Program 2022

17 – 25 februarie, 03 – 11 martie, 05 – 13 mai,

02 – 10 iunie, 01 – 09 septembrie, 29 septembrie – 07 octombrie,

20 – 28 octombrie, 10 – 18 noiembrie 2022


8 zile/ 7 nopți


Ziua I, joi: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) la ora 22:30.


Ziua II, vineri: Decolare ora 00:30, cursa TAROM RO 187, sosire pe Aeroportul Queen Alia din Amman la ora 03:10. Transfer la hotel în Amman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia, cazare. Mic dejun. Amman – tur de oraș: Citadela, Amfiteatrul roman. Deplasare la Jerash, cunoscut ca Pompeiul Estului, se spune că aici sunt cele mai bine păstrate ruine din perioada romană în afara Italiei. Se intră prin Poarta de Sud, descoperindu-se astfel un oraș tipic roman cu Agora, teatrul roman, Cardo, Nymphaeum si biserici bizantine cu podele încă pavate cu frumoase mozaicuri. Revenire la Amman, cazare şi cină.


Ziua III, sâmbătă: Mic dejun. Deplasare la Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Deplasare la Madaba – „Orașul mozaicurilor” pentru a ne închina în Biserica Ortodoxă Sf.Gheorghe (numită și Biserica Hărții”), cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu centrul la Ierusalim. Pe teritoriul orașului se regăsesc alte sute de mozaicuri ce aparțin secolelor V-VII. În timpul stăpânirii sale de către imperiul roman și bizantin orașul Madaba a făcut parte din Provincia Arabia, înființată de împăratul roman Traian. Deplasare spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Cazare şi cină Marea Moartă.   


Ziua IV, duminică: Mic dejun. Plecare spre Kerak, a fost în vechime capitala regatului biblic Moab, iar acum este un oraș predominant creștin. Aici se află cel mai mare si bine păstrat castel din regiune, construit în timpul cruciaților. Se crede că orașul Kerak de azi este Kir Moab din Biblie, un oraș fortificat de regele Mesha, unde acesta s-a refugiat după ce a fost înfrânt de Regele Jehoram al Israelului. Deplasare spre Petra, cazare si cină.


Ziua V, luni: Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumii antice și moderne, fiind considerată cel mai important sit arheologic din lume (pentru acest traseu este nevoie de încălțăminte comodă pentru mers pe jos aprox. 4 km). Părăsim Petra și ne deplasăm spre Wadi Rum (Valea Lunii), inclusă in Patrimoniul UNESCO, situată în deșertul iordanian, pentru a experimenta viața beduinilor. Cazare si cină tradițională în tabăra turistică.


Ziua  VI, marți: Mic dejun. Tur cu mașini 4×4 în deșert timp de 2 ore (Safari) pentru a explora deșertul iordanian. Delasare spre Aqaba, stațiune la Marea Roșie, unicul oraș iordanian situat pe litoral, locuit încă din anul 4000 î.Hr. Cazare şi cină Aqaba.


Ziua VII, miercuri: Mic dejun. Timp liber în Aqaba. Cazare şi cină Aqaba.


Ziua VIII, joi: Mic dejun. Dupa-amiază plecare spre Amman. Cină la restaurant. Transfer la aeroport, pentru îmbarcare spre România, decolare ora 03:55 (vineri), cursa TAROM RO 188, aterizare Bucureşti ora 06:50.


TARIF:

1140 EURO/pers cazare in camera dublă, grup minim 25 plătitori

Supliment single: 250 euro

AVANS: 400 EURO


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.


SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Amman – Bucuresti;

 • 7 nopti cazare la hoteluri 3- 4* clasificare locală;

 • demipensiune;

 • transport local  autocar conform programului ;

 • taxe de aeroport ;

 • taxe de viza;

 • intrari la obiective;

 • deplasarea în desert cu mașini 4×4;

 •  asigurarea medicală – se încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv),   *  Asigurarea de sanatate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE că au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA

    ** Pentru persoanele care nu se încadrează în cele menționate mai sus, NU SE POATE ÎNCHEIA ASIGURARE DE SĂNĂTATE.

 • ghid local vorbitor de limba română sau engleză;

 • însoțitor preot


SERVICII NEINCLUSE:

 • Tips ( bacșis)  pentru ghid local Iordania, șofer, personal hotelier 50 Euro.


ACTE NECESARE: 

 • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS minim: 400 EURO/persoana


CONDIȚII DE RETRAGERE:

a.) 30% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTA:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat

negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară

efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele

costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare

pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De

asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi

testat / vaccinat.

 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Iordania.

 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  

 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN AMMAN (chiar dacă este electronic).