Pelerinaj în ISRAEL cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului | Cursă HISKY | Program 14 – 21 Ianuarie 2024

14 – 21 IANUARIE 2024

Ziua I, duminica, 14 ianuarie: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 08:00, cursa HISKY H40235. Decolare ora 11:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 13:25. Cazare si cina la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua II, luni, 15 ianuarie: Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a ne închina în Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian și Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava). Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului)Grota Laptelui. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua III, marti, 16 ianuarie: Mic dejun.  Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Așezământul Românesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua IV, miercuri, 17 ianuarie: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfanta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua  V, joi, 18 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Râul Iordan, participare la SARBATOAREA BOBOTEZEI, Sf. Liturghie oficiată de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VI, vineri, 19 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.

Ziua VII, sambata, 20 ianuarie: Mic dejun Mănăstirea Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Tabor. Cana Galileii locul ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii.  Nazareth închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Romano-Catolică Buna Vestire, ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth / Tiberias.


Ziua VIII, duminica, 21 ianuarie: Mic dejun.  Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru, vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Sosire la aeroport ora 19:00. Decolare la 22:25, sosire Bucureşti ora 00:50, cursa HISKY H40238.

TARIF:

530 EURO + 650 USD/ pers/cameră dublă, grup minm 40 platitori

 SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 300 USD

 Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.


AVANS MINIM:

 • – 400 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;
 • – SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.

REDUCERI COPII

VARSTA(ani)
DENUMIRE
REDUCERE
TIPS
CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99
infant
achita doar biletul de avion din pretul total
Nu achita
Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2- 11.99
copil
 75 USD
Nu achita
Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.

 


SERVICII INCLUSE:

 •  transport cu avionul București – Tel Aviv – București,
 •  1 noapte cazare hotel Tiberias/Nazareth, 6 nopți cazare hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah –  3*-4 * clasificare locală,
 • demipensiune;
 • transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • transport local –  autocar conform programului;
 • taxe de aeroport;
 • intrari la obiective;

– asigurare medicalăse încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv), cu acoperire COVID 19 *  Asigurarea de sanatate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA ** Pentru persoanele care nu se încadrează în cele menționate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE.

preot însoţitor


SERVICII NEINCLUSE:

 • Tips ( bacșis ) pentru șofer, personal hotelier, transferuri microbuz 30 Euro

ACTE NECESARE:

 • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară

NOTĂ

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
·         În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

 •              ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).