Pelerinaj în ISRAEL cu ocazia SCHIMBĂRII LA FAȚĂ | Cazare Hotel | 7 zile / 6 nopti | Program 2021 | Cursă TAROM

16-22 AUGUST 2021


Ziua I, luni, 16 august: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 04:00, cursa TAROM RO 155. Decolare ora 07:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 10:20. Deplasare la Lod închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua II, marti, 17 august: Mic dejun. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului)Grota Laptelui. Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a ne închina în Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua III, miercuri, 18 august: Mic dejun. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana GalileiiNazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.  Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.


La ora 22.30 se pleacă spre Mănăstirea Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Tabor pentru participare la slujba oficiată de Patriarhul Ierusalimului și la “Minunea Norului”. 


Ziua IV, joi, 19 august: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


 Ziua  V, vineri, 20 august: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VI, sambata, 21 august: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


 Ziua VII, duminica, 22 august:  Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Timp liber în Cetatea Ierusalimului.  Sosire la aeroport ora 17:00. Decolare la 20:05, sosire Bucureşti ora 22:50, cursa TAROM RO 152.


TARIF/pers/cameră dublă

855 EURO


 SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 200 EURO


Avans 300 euro


Plata parțială sau integrală se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, după o rezervare anterioară, prin ordin de plată la orice sediul al Băncii Comerciale Române, fapt ce constituie consimțământul și acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum și asupra programului detaliat al pelerinajului.


REDUCERI COPII

VARSTA(ani)
DENUMIRE
REDUCERE
TIPS
CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99
infant
achita doar 50 euro din pretul total
Nu achita
Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2- 11.99
copil
 75  euro
Nu achita
Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

* GRATUIT PACHETUL PROMOȚIONAL CAZARE ȘI TRANSFER LA AEROPORT PRIMILOR 15 ÎNSCRIȘI CARE NU AU DOMICILIUL ÎN BUCUREȘTI ȘI JUDEȚUL ILFOV!!!

** PACHETUL PROMOȚIONAL SE REFERĂ STRICT LA CAZAREA ÎN BUCUREȘTI ȘI TRANSFERUL DE LA CAZARE LA AEROPORT ÎN ZIUA PLECĂRII !!!

*** PACHETUL PROMOȚIONAL SE ACORDĂ LA CEREREA SCRISĂ A PRIMILOR 15 PELERINI ȘI ESTE VALABIL NUMAI PENTRU PLECAREA ÎN PELERINAJ !!!

Reducere  50 euro pentru personalul monahal și preoții pensionari din cadrul Patriarhiei Române*

*Pentru a beneficia de reducerea de 50 euro, persoanele care fac parte din personalul monahal vor prezenta o adeverință din partea conducerii mănăstirii din care să reiasă că fac parte din obștea mănăstirii și că au binecuvântarea pentru a participa la pelerinaj, iar preoții pensionari vor prezenta o adeverință de la Protoierie și un cupon de pensie.


 SERVICII INCLUSE:

–  bilet de avion cursă Bucureşti – Tel Aviv – Bucureşti;

–  taxele de aeroport;

   1 noapțe cazare Tiberias/Nazareth, 5 nopți cazare Betlehem/Ierihon/Ramallah, hotel 3,4* – clasificare locală;

– masa (bufet) în regim  demipensiune (mic dejun și cină);

–  transport autocar aer condiţionat;

–  intrările la obiectivele menţionate în program;

–  o   asigurare de sănătate – se încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD  și este  încheiata la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE.

      *  Asigurarea de sanatate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA

    ** Pentru persoanele care nu se încadreaza în cele menționate mai sus, NU SE POATE ÎNCHEIA ASIGURARE DE SĂNĂTATE.

– taxi pe Muntele Tabor și la Mănăstirea Sf. Sava;

– preot însoțitor;


SERVICII NEINCLUSE:

 –  tips ( bacșis ) pt şofer,personal hotelier (25 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei 


ACTE NECESARE: 

·        paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


 NOTĂ:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

 •              ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).