Pelerinaj in ISRAEL și IORDANIA cu ocazia Sărbătorii BOTEZULUI DOMNULUI | 7 zile / 6 nopți | Cazare HOTEL | cursa Blue Air | 13 – 19 IANUARIE 2020

13 – 19 ianuarie 2020


7 zile/ 6 nopți


Ziua I, luni, 13 ianuarie: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 04:00, cursa  Blue Air 0b 169. Decolare ora 07:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii.  Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.


Ziua II, marti, 14 ianuarieMic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Ne îndreptăm spre Amman, capitala Iordaniei, numita în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină la hotel in Amman.


 Ziua III, miercuri, 15 ianuarieMic dejun.  Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi antice si modern  (incaltaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra si trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Tur panoramic al orasului Amman. Cazare şi cină la hotel în Amman.


Ziua  IV, joi, 16 ianuarieMic dejun.  Deplasare la Madaba-orasul mozaicurilor pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim.  Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a vazut Pamântul Fagaduintei. Deplasare spre graniță si vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon și în Mănăstirea Sfântul GherasimCazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua V, vineri, 17 ianuarie:  Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VI, sambata, 18 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Râul Iordan, participare la SARBATOAREA BOBOTEZEI, Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului. Deplasare la Ierusalim Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc)Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VII, duminica, 19 ianuarie: Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Așezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul PlângeriiDeplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul (ridicată pe locul nașterii Sfântului Ioan). Sosire la aeroport ora 21:30. Decolare în următoarea zi la 00:20, sosire Bucureşti ora 03:10, cursa Blue Air 0b 1170.


TARIF:

795 EURO/ persoana/loc in camera dubla 

SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 300 EURO

AVANS: 300 EURO


 REDUCERI COPII       

VARSTA(ani)
DENUMIRE
REDUCERE
TIPS
CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99
infant
achita doar 50 euro din pretul total
Nu achita
Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2- 11.99
copil
 75  euro
Nu achita
Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

SERVICII INCLUSE:

·     transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti,

·     6 nopti cazare hoteluri 3*-4 * clasificare locala

·       masă (bufet) in regim demipensiune (mic dejun si cina);

·       intâmpinare si transfer aeroport – hotel – aeroport;

·      transport local –  autocar cu aer conditionat conform programului ;

·       taxe de aeroport ;

·        taxe de viza;

·         intrari la obiective

·         asigurare de sănătate – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD  si este  incheiata la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE.

      *  Asigurarea de sanatate se poate incheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in ROMANIA

    ** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE.

  •        ghid local vorbitor de limba română/engleză în Israel și Iordania

·       preot însoțitor


 SERVICII NEINCLUSE:

·           Tips ( bacsis ) pentru soferi, ghid local, personal hotelier, transferuri microbuz –  30 Euro;


ACTE NECESARE: 

·        paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


 NOTĂ:

·           Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

·           Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

·           Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

·           Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

·          Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt

  ·                               Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. cu dimensiunile maxime 55x40x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mana)  

·           Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

·           Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·           Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

·           Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

·           ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).