Pelerinaj în ISRAEL și IORDANIA cu ocazia sărbătorii SCHIMBAREA LA FAȚĂ | Cursă TAROM | Program 17 – 24 August 2024

17 – 24 august 2024


Ziua I – sambata, 17 august : Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 18:00, cursa TAROM RO 155. Decolare ora 20:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 23:20. Cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua II – duminica, 18 august: Mic dejun. Cana Galileii – locul ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.


La ora 22.30 se pleacă spre Mănăstirea Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Tabor pentru participare la slujba oficiată de Patriarhul Ierusalimului și la “Minunea Norului”. 


Ziua III – luni, 19 august: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Ne vom îndrepta spre Bet Shean pentru a trece frontier in Iordania, Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină la hotel în Amman.


Ziua IV – marti, 20 august: Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumii antice și moderne  (încălțăminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Părăsim Petra și ne deplasăm spre Amman. Cazare şi cină la hotel în Amman.


Ziua  V – miercuri, 21 august: Mic dejun. Deplasare la Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței. Deplasare la Madaba – orașul mozaicurilor pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu centrul la IerusalimNe vom îndrepta spre frontiera cu Israelul, întoarcere în Israel prin dreptul orașului Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VI – joi, 22 august: Mic dejun. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfanta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VII – vineri, 23 august: Mic dejun.  Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sfântul Gherasim. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Scurta oprire la Marea Moarta Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VIII – sambata, 24 august:  Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării DomnuluiMănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii.  Timp liber in Cetate. Sosire la aeroport ora 20:00. Decolare la 00:20 (25.08), sosire Bucureşti ora 03:05, cursa TAROM RO 156.


TARIF:

520 EURO + 970 USD/pers cazare in camera dublă, grup minim 40 platitori

Supliment single: 400 USD

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.


AVANS MINIM:

 1. – 400 EURO/PERS. în termen de 3 zile de la data rezervării, diferența se achită maxim cu 30 zile înainte de data plecării;

 2. – SUMA INTEGRALA pentru rezervări efectuate cu mai puțin de 30 zile înainte de data plecării.


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.

 


SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul;

 • 7 nopti cazare la hoteluri 3- 4* clasificare locală;

 • 7 mic dejun + 6 cine;

 • transport local  autocar conform programului ;

 • taxe de aeroport ;

 • taxe de viza;

 • intrari la obiective;

 •  asigurarea medicalăse încheie persoanelor cu vârsta până la 79 ani (inclusiv).*  Asigurarea de sanatate se poate încheia  DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE că au DOMICILIUL sau REȘEDINȚA în ROMÂNIA. ** Pentru persoanele care nu se încadrează în cele menționate mai sus, NU SE POATE ÎNCHEIA ASIGURARE DE SĂNĂTATE.

 • ghid local vorbitor de limba română sau engleză în Iordania;

 • însoțitor preot


SERVICII NEINCLUSE:

 • Tips ( bacșis)  pentru ghid local Iordania, șofer, personal hotelier 40 Euro.


ACTE NECESARE: 

 • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


NOTA:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat

negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară

efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele

costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare

pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De

asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi

testat / vaccinat.

 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel si Iordania.

 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  

 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

                 ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).