Pelerinaj în ISRAEL și PENINSULA SINAI cu ocazia SCHIMBĂRII LA FAȚĂ | Cazare hotel | 8 zile / 7 nopti | Program 2021


12 – 19 AUGUST


Ziua I, joi, 12 august: Întâlnire pe Aeroportul din Bucuresti – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 15:30, cursa BLUEAIR OB169 Decolare ora 18:40, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 21:15. Cazare la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua II, vineri, 13 august: Mic dejun. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare până la Taba în Egipt. Cazare si cina la hotel in Taba.


Ziua III, sâmbătă, 14 august: Mic dejun. Continuarea drumului prin deşertul muntos spre Sfânta Ecaterina. Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sf. Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume in care a viețuit Sf. Ioan Scărarul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore si in care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina; gropnița  cu moaștele  Sf.  Stefan Sinaitul, Paraclisul Sfântului Proroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Cazare şi cină la hotel in Taba.


Ziua IV, duminică, 15 august: Mic dejun. Intoarcere in Ierusalim – Israel. Scurta oprire la Marea Moarta, stâlpul de piatră – soţia lui Lot. Aşezământul Românesc de la Ierihon. Ierihon – privire panoramica     asupra Mănăstirii     Carantania de      pe      Muntele      Ispitirii     şi      închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua V, luni, 16 august: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VI, marți, 17 august: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Ierihon/Ramallah.


Ziua VII, miercuri, 18 august: Mic dejun. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină hotel în Nazareth/Tiberias.

La ora 22.30 se pleacă spre Mănăstirea Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Tabor pentru participare la slujba săvârșită de Patriarhul Ierusalimului și la “Minunea Norului”.


Ziua VIII, joi, 19 august: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Sosire la aeroport ora 17:00. Decolare – 22:15, sosire Bucuresti ora 01:00, cursa BLUEAIR OB170.


 TARIF: 

980 Euro/pers/loc în cameră dublă

SUPLIMENT CAMERĂ SINGLE: 250 EURO

Avans 300 euro


Plata parțială sau integrală se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, după o rezervare anterioară, prin ordin de plată la orice sediul al Băncii Comerciale Române, fapt ce constituie consimțământul și acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum și asupra programului detaliat al pelerinajului.


 

REDUCERI COPII

 

VARSTA(ani)

 

DENUMIRE

 

REDUCERE

 

TIPS

CONDITII ACORDARE REDUCERE
 

 

0 – 1.99

 

 

infant

achita doar 50 euro din pretul total  

Nu achita

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
 

 

 

2- 11.99

 

 

 

copil

 

 

 

75  euro

 

 

Nu achita

Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

* GRATUIT PACHETUL PROMOȚIONAL CAZARE ȘI TRANSFER LA AEROPORT PRIMILOR 15 ÎNSCRIȘI CARE NU AU DOMICILIUL ÎN BUCUREȘTI ȘI JUDEȚUL ILFOV!!!

** PACHETUL PROMOȚIONAL SE REFERĂ STRICT LA CAZAREA ÎN BUCUREȘTI ȘI TRANSFERUL DE LA CAZARE LA AEROPORT ÎN ZIUA PLECĂRII !!!

*** PACHETUL PROMOȚIONAL SE ACORDĂ LA CEREREA SCRISĂ A PRIMILOR 15 PELERINI ȘI ESTE VALABIL NUMAI PENTRU PLECAREA ÎN PELERINAJ !!!


Reducere  50 euro pentru personalul monahal și preoții pensionari din cadrul Patriarhiei Române*

*Pentru a beneficia de reducerea de 50 euro, persoanele care fac parte din personalul monahal vor prezenta o adeverință din partea conducerii mănăstirii din care să reiasă că fac parte din obștea mănăstirii și că au binecuvântarea pentru a participa la pelerinaj, iar preoții pensionari vor prezenta o adeverință de la Protoierie și un cupon de pensie.

     


SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti,

 • 1 noapte cazare Tiberias/Nazareth, 2 nopți cazare Taba, 4 nopți cazare Betlehem/Ierihon/Ramallah, hotel 3,4* – clasificare locală;

 • masă (bufet) in regim demipensiune (mic dejun și cină);

 • intâmpinare si transfer aeroport – hotel – aeroport;

 • transport local – autocar cu aer conditionat conform programului;

 • taxe de aeroport;

 • intrari la obiective

 • Taxi pe Muntele Tabor;

 • taxe viza;

 • asigurare de sănătate – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD si este incheiata la Societatea de Asigurare CITY

 • * Asigurarea de sanatate se poate incheia DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in ROMANIA

 • ** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE.

 • preot insotitor


SERVICII NEINCLUSE:

 • Tips ( bacsis ) pentru sofer,personal hotelier,transferuri microbuz 35 EURO


ACTE NECESARE:

 •  paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.


NOTĂ:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.

 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  

 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 •              ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).