Pelerinaj in MOLDOVA si BUCOVINA

(5 zile / 4 nopti)


18 – 22 mai (21 mai – Sfintii Imparati Constantin Elena – participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Putna)


17 – 21 iulie (20 iulie – Sfantul Ilie – participare la Sfanta Liturghie de Hram la Manastirea Putna


03 – 07 august (06 august – Schimbarea la Fata a Domnului – participare la Sfanta Liturghie de Hram la Manastirea Sucevita)


12 – 16 august (15 august – Adormirea Maicii Domnului – participare la Sfanta Liturghie de Hram la Manastirea Putna)


11 – 15 septembrie (14 septembrie – Inaltarea Sfintei Cruci – participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Putna)


02 – 06 noiembrie (05 noiembrie – participare la Sfanta Liturghie la Manastirea Putna)


ZIUA 1: (430 km) Bucuresti Manastirea Sinaia (In curtea vechi manastiri se gaseste cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru al Romaniei in perioada Primului Razboi Mondial, si care a avut un rol important in realizarea Unirii de la 1918)– Brasov – Miercurea Ciuc – Lacu Rosu – Cheile Bicazului – Manastirea Bistrita (zidita de domnitorul Alexandru cel Bun in anul 1406; in biserica manastirii sunt inmormantati: Alexandru cel Bun, sotia lui Ana, Alexandru – fiul lui Stefan cel Mare, Chiajna – sotia lui Stefan Lacusta, Anastasie – Mitropolitul Sucevei) – Piatra Neamt – cazare Piatra Neamt / Manastirea Neamt.


ZIUA 2: (230 km) Mic dejun Manastirea Horaita (desi Manastirea Horaita a fost infiintata in anul 1822, sunt documente potrivit carora ea dateaza din secolul al XV-lea. La data de 11 iulie 1428, domnitorul Moldovei – Alexandru cel Bun (1400-1432) includea biserica din Horaita in randul celor 52 de biserici pe care le supune jurisdictional Manastirii Bistrita) – Manastirea Varatec (inchinare la moastele Sf. Cuvios Iosif de la Varatec si la Sf. Gheorghe Pelerinul) – Manastirea Agapia (pictata de Nicolae Grigorescu) – Manastirea Neamt (inchinare la moastele Sfintilor Paisie, Ioan Iacob si a Sfantului Necunoscut de la Neamt, si la moastele Sfantului Simeon de la Muntele Minunat, inchinare la icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Neamt, secolul al VII – lea) Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava (inchinare la moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava) – cazare Suceava / Gura Humorului / Putna.


ZIUA 3: (210 km) Mic dejun – Manastirea Voronet (mormantul Sf. Cuv. Daniil Sihastrul) – Manastirea Moldovita (ctitoria lui Alexandru cel Bun) – Manastirea Sucevita (ctitorita de catre familia Movila, sfarsitul sec. al XVI – lea; inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului) Manastirea Bogdana (inchinare la moastele Sf. Leontie de la Radauti) cazare Suceava / Gura Humorului / Putna.


ZIUA 4: (330 km) Manastirea Putna / Manastirea Sucevita* (06.08.2021) participare la Sfanta Liturghie) – Manastirea Dragomirna (inchinare la moastele Sf. Iacob Persul si la icoana Maicii Domnului cunoscuta ca vindecatoare si aducatoare de ploaie) – Manastirea Camarzani – cazare Iasi.


ZIUA 5: (435 km) Mic dejun – Manastirea Sfintii Trei IerarhiCatedrala Mitropolitana (inchinare la moastele Sf. Cuv. Parascheva) – Manastirea Hadambu (inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului) Vaslui – Barlad – Tecuci – Focsani – Ramnicu Sarat – Buzau – Bucuresti.


TARIF:

1.150LEI/pers. cazare in camera dubla, grup minim 40 persoane, mic dejun

1.430 LEI/pers. cazare in camera dubla, grup minim 40 persoane, demipensiune (mic dejun si cina)


SUPLIMENT SINGLE: 400 LEI / persoana


VARSTA(ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 – 1.99

infant

GRATUIT

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

2 – 11.99

copil

120 LEI

Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.


SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful va fi de 1675 lei / pers (fara cina) / 1955 lei (cu cina).

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful va fi de 1275 lei / pers (fara cina) / 1555 lei (cu cina).


 SERVICII INCLUSE:  

  transport cu autocar clasificat;

– 4 nopti de cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) sau mic dejun in functie de programul ales, la hotel 2 – 3 * si manastire (meniu fix, in zilele de miercuri, vineri si in posturile de peste an meniul este de post);

  insotitor de grup preot sau teolog.


 SERVICII NEINCLUSE:

  intrarile la obiectivele turistice (circa 200 de lei).


AVANS MINIM: 200 LEI/PERS.


CONDITII DE RETRAGERE:

a.) 30% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face in intervalul 29 – 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii de călătorie, daca anularea se face:

– nu se prezinta la program;

– intr-un interval mai mic de 19 zile calendaristice inainte de data plecarii (ori in ziua plecarii);

– in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;

– in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;

Aceste penalizari se aplica la pretul contractului, mentionat la articolul II, in prezentul contract.


NOTA

  Minorii trebuie sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor;

  Programul actiunii poate fi modificat de catre insotitorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

  • Pentru data de 06 august 2023 Sfanta Liturghie va fi la Manastirea Sucevita

Plecarile au loc la ora 06:45 din Dealul Mitropoliei (Statuia lui A.I. Cuza), iar intoarcerea se va face in acelasi loc.