1

Pelerinaj în REPUBLICA MOLDOVA | Program 2022

17 – 19 iunie, 22 – 24 iulie, 19 – 21 august,

16 – 18 septembrie, 21 – 24 octombrie 2022


(3 zile / 2 nopți)


ZIUA 1, vineri (470 km): Plecare din Bucuresti la ora 06.30 de la baza Dealului Mitropoliei (crucea Sf. Constantin Brâncoveanu) pe traseul Urziceni – Buzău – Tecuci – Bârlad – Huşi, trecerea frontierei Albiţa – Leuşeni – Mănăstirea Hâncu, atestată documentar în sec. XVII în vremea domnitorului Duca – Vodă, Mănăstirea Căpriana, ctitoria Sf. Ştefan cel Mare, atestată documentar într-o danie domnească a lui Alexandru cel Bun de la anul 1420 – Chişinău, cazare şi cină.


ZIUA 2, sâmbătă (165 km): Mic dejun. Deplasare la Mănăstirea Curchi, datează din vremea Sf. Ştefan cel Mare, din punct de vedere arhitectonic este cea mai frumoasă şi mai vestită mănăstire din Basarabia, figurează pe listele monumentele de arhitectură incluse în patrimoniul UNESCO, Complexul de mănăstiri rupestre de la Orheiul Vechi. Reîntoarcere la Chișinau, opțional, în drum se pot vizita faimoaselor galerii vinicole de la ricova, care gazduiesc colecţia naţională de vinuri. Închinare în Mănăstirea Sf. Teodor Tiron din Chișinău. Cazare şi cină Chişinău.


ZIUA 3, duminică (450 km): Mic dejun. Catedrala Naşterii Domnului din Chişinău (a fost ridicată în 1836 după proiectul arhitectului Avraam Melnikov), participare la Sfânta Liturghie. Deplasare spre Leuşeni, se trece vama Albiţa – Huşi – Bârlad – Buzău – Bucureşti (baza Dealului Patriarhiei), se ajunge în funcție de trafic și formalitățile vamale.


TARIF:

130 EURO / pers. cazare în cameră dublă, grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 25 EURO


Plata partiala sau integrala se poate efectua la sediile Basilica Travel sau, dupa o rezervare anterioara, prin ordin de plata la orice sediul al Bancii Comerciale Romane, fapt ce constituie consimtamantul si acordul deplin al PELERINULUI asupra tuturor clauzelor contractuale, precum si asupra programului detaliat al pelerinajului.


VARSTA(ani)

DENUMIRE

REDUCERE

CONDITII ACORDARE REDUCERE

0 – 1.99

infant

GRATUIT

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

2 – 4.99

copil

25 EURO

Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti

5 – 11.99

copil

10 EURO

Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual


SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 15 EURO/pers.


SERVICII INCLUSE:

– transport cu autocar clasificat;

– 2 nopţi cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală);

– demipensiune (cina este menu fix, miercuri şi vineri mâncare de post, cât și în posturile din an);

– însoţitor de grup preot/ teolog


SERVICII NEINCLUSE:

– intrările la obiectivele turistice și la Cricova (intrarile la obiective – aprox. 20 euro/pers., tur Cricova – aprox. 40 euro/pers.)

– alte mese decât cele incluse în program

– asigurarea medicală

asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: carte de identitate sau paşaport valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară.

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

a.) 30% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-20 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTĂ:

  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

În cazul în care autoritățile locale solicită prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR / dovadă vaccin sau solicită la intrarea în țară efectuarea unui test/ vaccin, agenția de turism nu include eventualele costuri în contravaloarea pelerinajului si nici nu este răspunzătoare pentru un eventual rezultat pozitiv și interzicerea intrării în țară. De asemenea agenția nu este răspunzătoare pentru refuzul turistului de a fi testat / vaccinat.

  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Republica Moldova.

  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.