Pelerinaj în Ungaria – Slovenia – Croația – Muntenegru – Serbia | 8 zile / 7 nopți | 2019

(BUDAPESTA – LJUBLJANA – SPLIT – DUBROBNIK – KOTOR – BELGRAD)

 DESCOPERIȚI COASTA DALMATĂ – PERLA ADRIATICII


08 – 16 octombrie 2019


Ziua 1 – marti (830 km): Plecare din București la ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe ruta Bucureşti – Sibiu – Arad – Szeged – Budapesta tur panoramic cu autocarul: Podul cu Lanţuri (a fost primul pod permanent construit în Budapesta peste Dunăre și a fost deschis în anul 1849), Palatul Parlamentului (este sediul Adunării Naționale a Ungariei, una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa, un punct de reper notabil din Ungaria și o destinație turistică populară din Budapesta. Parlamentul din Budapesta este în prezent cea mai mare clădire din Ungaria), Bastionul Pescarilor (a fost construit între 1895 – 1902, a fost aproape distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind restaurat în perioada 1947-1948. Cele șapte turnuri reprezintă cele șapte triburi maghiare care s-au așezat în Câmpia Panonică în 896. Numele bastionului provine de la breasla pescarilor care a fost responsabilă cu apărarea acestei porțiuni a zidurilor orașului în Evul Mediu), Biserica Sfântul Matihias (a fost biserica domnească a Regatului Ungariei, loc de botez, încoronare și înmormântare a membrilor familiei regale. Își are denumirea de la faptul că aici a avut loc nunta regelui Ungariei, Matia Corvin).  Cazare Budapesta.


Ziua 2 – miercuri (470 km): Mic dejun. Deplasare către Ljubliana, capitala Sloveniei. Istoric, orașul a fost influențat de poziția sa geografica, la răscrucea dintre culturile germanice, latine și slavice. Oprire în centrul orașului: Podul Dragonului (cel mai mare pod rutier din Ljublijana. A fost construit la începutul sec. XX, inițial se numea Podul Jubileu al Împăratului Franz Josef I. Dragonul este simbolul orașului Ljublijana amintind de legenda eroului Ianos și argonauții săi care au plecat din Grecia în căutarea lânii de aur. Legenda spune că ajungând într-un loc mlăștinos unde azi e Ljublijana, au făcut un popas. Aici se odihnea un dragon care i-a atacat, eroul Ianos l-a invins și astfel dragonul a rămas simbolul orașului), Podul Triplu (construit în 1657 pe locul unui alt pod din sec.XII, jumătate de pod aparține orașului medieval, cealaltă jumătatea Ljublijanei moderne), Castelul Ljubljana (cea mai reprezentativă construcție a capitalei slovene, a fost construit în 1130).  Cazare Ljubljana.


Ziua 3 – joi (290 km): Mic dejun. Se vizitează Peștera Postojna, una dintre cele mai mari peșteri din lume și cea mai renumită din Europa cu o rețea de 24 km de pasaje, galerii și camere. Cea mai frumoasă parte a peșterii a fost descoperită în 1818. În 1819, Arhiducele Ferdinand a vizitat  peștera, atunci a fost deschisă oficial pentru vizitare și a devenit destinație turistică. Lumina electică a fost introdusă în 1884, înaintea Ljublijanei. Este deschisă publicului de cca. 200 ani, astfel că a fost vizitată de peste 36 milioane de persoane până în prezent. În 1872 au fost instalate șine pentru trenuleț. În prezent cca. 5 km din peșteră se vizitează cu trenulețul. Deplasare spre Croația. Cazare zona Plitvice.


Ziua 4 – vineri (260 km): Mic dejun. Deplasare la Parcul Național Plitvice, cel mai vechi parc național din Europa de Sud – Est și cel mai mare parc național din Croația. Parcul național a fost înființat în anul 1949 și este situat în zona muntoasă carstică din Croația centrală. În 1979 a fost inclus în Patrimoniul Unesco, zona protejată întinzându-se pe o suprafață de cca. 296 km². În total sunt 16 lacuri, diferența de nivel dintre Lacurile Superioare și Lacurile Inferioare este de 158 de metri. Sunt numeroase cascade,  Deplasare spre Split, cazare.


Ziua 5 – sambata: Mic dejun. Split (în ciuda existenței vechii cetăți antice Salona, astăzi Solin la nord de Splitul de astăzi, construcția orașului a început prin palatul împăratului roman. Dioclețian, care a condus între 284 și 305 a ordonat construcția sa în anul 300. În secolul VII, imensa clădire a fost inaugurată – primii cetățeni ai așezării Split s-au instalat în spatele zidurilor. Chiar și astăzi, palatul constituie centrul orașului, fiind plin de magazine și piețe, aflate pe străzile fostului palat, iar Catedrala (mausoleu în timpul lui Dioclețian) se află chiar în centrul său) – tur pietonal, se vizitează: Palatul lui Dioclețian, Mausoleul lui Dioclețian (Împăratul Dioclețian și-a petrecut cea mai mare parte din ultimii săi ani aici și, la moartea sa, a fost înmormântat într-un sarcofag plasat în mausoleul pe care l-a construit, Mausoleul a fost transformat în catedrală catolică), Poarta de Aur (a fost poarta principală de intrare în Palat).  Cazare Split.


Ziua 6 – duminica (410 km): Mic dejun. Deplasare spre Dubrovnik (oraș – cetate depre care în Evul Mediu, o perioadă îndelungată s-a crezut că este imposibil de cucerit. Nici măcar turcii, care în secolul XV au ocupat centrul și estul Europei, nu au reușit să străpungă zidurile înalte de 25 de metri. În caz de pericol, locuitorii orașului primeau ajutor și provizii pe mare. Așezarea a devenit o enclavă creștină în Balcanii contropiți de turci. Întreaga structură a orașului vechi din Dubrovnik (Stari Grad), ridicată pe o peninsulă stîncoasă, a fost inclus în anul 1979 pe lista UNESCO). Se vizitează Cetatea, zidurile orașului vechi, Catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orașului, a fost un episcop în Sebasteia, astăzi Sivas în Turcia, Sfântul Vlasie este prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 11 februarie. O parte din sfintele moaște ale sfântului au fost aduse aici după anul 972. Capul sfântului este păstrat în Mănăstirea Constamonitu, din Sfântul Munte Athos), Palatul Rectorilor (construit in 1441), Turnul cu Ceas (datează din sec. XV). Deplasare spre Kotor (vechiul port mediteranean din Kotor este înconjurat de un zid impresionant construit în timpul Republicii Veneției care reflectă influența venețiană în rândul arhitecturii. Golful Kotor (Boka Kotorska), unul dintre cele mai mari din Marea Adriatică, este numit uneori cel mai sudic fiord din Europa), vizitare. Cazare Podgorita.


Ziua 7 – luni (460 km): Mic dejun. Plecare spre Serbia, închinare în Mănăstirea Moraca. Se continuă drumul spre Serbia pe lăngă Canionul Tara (al doilea ca mărime după Grand Canion din SUA). În Serbia închinare în Mănăstirea Lelic (Biserica din Lelic a fost construită în anul 1929 de către Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici. Abia în anul 1997 această biserică va fi numită mănăstire. Biserica mănăstirii este închinată Sfântului Nicolae, adăpostește moaştele Sfântului Nicolae Velimirovici, un sfânt al veacului nostru. Sfintele sale moaște au fost aduse din America, unde sfântul a fost înmormântat).  Deplasare spre Belgrad (capitala și cel mai mare oraș al Serbiei, este situat la confluența dintre Râul Sava și Dunăre, două căi navigabile internaționale, unde Câmpia Panonică întâlnește Balcanii) Cazare Belgrad.


Ziua 8 – marti (430 km): Mic dejun. Belgrad – tur pietonal – se vizitează Fortăreaţa (Kalemegdan – cea mai veche parte a orașului Belgrad, prima mențiune datează din sec. III I.Hr. Fortareața a fost reconstruită de către Impăratul Iustinian I în jurul anului 535. Numele actual vine de la 2 cuvinte turcești: kale – fortăreață si meydan – câmp de luptă) cu cele două biserici Sfânta Parascheva şi Ruzica (deosebite aici sunt policandrele, care sunt împodobite, de jur-împrejur, cu zeci de cartușe de gloanțe. Brațele policandrului sunt formate din săbii, iar părțile mai mari ale acestuia sunt confecționate din țevi de tun. Acestea amintesc de destinația inițiala a acesteia, anume biserica de regiment militar), Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail (sec. XIII), Catedrala Sfântul Sava (ridicată pe locul unde au fost arse în 1595 moaştele Sfântului Sava), Biserica Sfântul Marcu (sec. XIX). Timp liber la dispoziţie – plimbare pe celebra stradă Knez Mihailova (prima stradă construită în Belgrad). Cazare Belgrad.


Ziua 9 – miercuri (600 km): Mic dejun. Plecare spre țară pe traseul Belgrad – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Piteşti – București, sosire la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.


TARIF:

565 EURO / pers. cazare în cameră dublă,

grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 210 EURO


VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 140 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 10.99 copil 70 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 SUPLIMENT GRUP:

– grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.

– grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.


SERVICII INCLUSE: 

– transport cu autocar clasificat;

– 8 nopţi de cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală, hotelurile pot fi situate în afara oraşelor);

– 8 mic dejun

– ghizi locali vorbitori de limbă engleză – Ljubljana, Split, Duvrovnik

– însotitor de grup preot / teolog


 SERVICII NEINCLUSE:

– intrările la obiectivele turistice (aprox. 90 euro)

– asigurarea medicală

– asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


 ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTĂ:

     –  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Ungaria, Slovenia, Croația și Serbia.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

– În zilele cu tur pietonal, autocarul nu se deplasează.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


 PRELUĂRI:

PREȚ 250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI
  PREȚ 100 LEI /pers. RETUR, preluare minim 5 pers.
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII La întoarcerea din pelerinaj
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS
  PREȚ 150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului
LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)