Pelerinaj la BALCHIK, Bulgaria | Program de 3 zile | PROGRAM 2020

22 – 24 mai,  18 – 20 septembrie, 02 – 04 octombrie 2020


Ziua 1, vineri (410 km): Plecare din Bucureşti ora 06:30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu), pe ruta Constanţa – Mănăstirea Techirghiol  (în anul 1928, primul patriarh al României, Miron Cristea cumpără în staţiunea balneară Techirghiol o vilă modestă cu 16 camere, înfiinţând un sanatoriu preoţesc pentru clerul din întreaga ţară. Mai târziu, Patriarhul Justinian, în epoca comunistă, a încercat să salveze Sanatoriul Preoţesc de la Techirghiol şi astfel, în anul 1951 aduce aici de la stâna regală de la Sinaia, o bisericuţă de lemn, înfiinţând un schit de maici şi făcând din sanatoriu o anexă a schitului) Capul Kaliakra (este un promontoriu stâncos care se îngustează spre sud, deasupra Mării Negre şi cuprinde o cetate medievală și o rezervație naturală) – Varna, cazare şi cină.


Ziua 2, sâmbătă (90 km): Mic dejun. Deplasare spre Balcik, în drum oprire la Mănăstirea Alagea din Stâncă (a fost amenajată în galeriile unor peșteri care au fost afectate de cutremure, reprezintă unul dintre cele mai vechi aşezăminte religioase de pe teritoriul Bulgariei, fiind înfiinţată în sec. XIII şi locuită de călugării hermiţi). Balcik (în perioada 1913-1940 a aparținut de Regatul României, împreună cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria) – se vizitează: Castelul Reginei Maria (numit și „Cuibul Liniştit” a fost construit ca reședință pentru Regina Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României. Castelul este compus din șase case, câte una pentru fiecare copil al Reginei Maria. Tot din dorința Reginei Maria a fost construită și Capela Stella Maris, un loc în care s-a regăsit atât de mult, încât a lăsat dorința ca după moartea ei, inima să-i fie păstrată în incinta capelei) şi Grădina Botanică (după 1940 a fost deschisă pe locul parcului Castelului. Colecţia de cactuşi este impresionantă, a doua din Europa dupa cea de la Monaco).Timp liber în Balcik. Cazare şi cină Varna.


Ziua 3, duminică (270 km): Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului din Varna. Timp liber în Varna (este al treilea oraş ca mărime din Bulgaria. Numele de Varna apare pentru prima oară în scrierile Sfântului Teofan care vorbeşte despre cucerirea Balcanilor de către slavi în sec. VI-VII. Cea mai veche bijuterie de aur din lume, aparţine culturii Varna, a fost descoperită în necropola de aici şi datează din perioada 4600-4200 î.Hr.). Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.


TARIF:

125  EURO/pers. cazare în cameră dublă,

grup minim 40 pers.

 SUPLIMENT SGL: 40 EURO


                                                                                                                                 

VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 45 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 20 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 


SUPLIMENT GRUP:

– grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 15 EURO/pers.

– grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 10 EURO/pers.


SERVICII INCLUSE:

  • Transport cu autocar clasificat;

–     2 nopți cazare  în camere duble  hotel 3* (clasificare locală);

–     Demipensiune (cina este menu fix, miercuri şi vineri mâncare de post, cât și în posturile din an);

  • Însoțitor grup teolog.


SERVICII  NEINCLUSE:

–     Intrările la obiective (40 leva, circa 20 €);

–     Asigurarea medicală;

–    Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: Carte de identitate valabilă sau paşaport valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară.

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTĂ:

–  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Bulgaria.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

– Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


PRELUĂRI:

PREȚ 250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI
  PREȚ 200 LEI /pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII Ora 01:30 în ziua începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS
  PREȚ 150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului
LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)