Pelerinaj la CASTELE și CETĂȚI medievale românești | 3 zile / 2 nopți | PROGRAM 2020

IUNIE IULIE AUGUST SEPTEMBRIE

6 – 8

20 – 22

4 – 6

25 – 27

 

8 – 10

22 – 24

 

5 – 7

19 – 21

 

 


Ziua 1  (530 km) Bucuresti – Pitesti – Manastirea Cozia – Sibiu – Castelul Corvinilor (Prima menţiune documentară a aşezării de la Hunedoara datează din anul 1278, în legătură cu lista de decima papală, Hunedoara fiind menţionată printre cele mai importante aşezări din arhidiaconatul de Hunedoara, alături de Deva, Haţeg sau Sântămăria-Orlea; O serie de documente cu referire la Hunedoara tratează probleme referitoare la prima atestare a cetăţii (1443), confirmări de privilegii, linii de moştenire ale cetăţii, donaţii, acte de zălogire etc)Cetatea Devei (este considerata una dintre cele mai importante fortificatii medivale din Transilvania. A fost stapanita de voievozi, de principi, de conti si de ducese; Prima mentiune documentara care face referire la Cetatea Devei dateaza din anul 1269) – Deva / Hunedoara, cazare.


Ziua 2   (290 km) Mic dejun – tur pietonal al orasului Alba Iulia (se viziteaza Catedrala Reintregirii Neamului, Cetatea Alba Carolina, mormantul principelui Transilvaniei, Iancu de Hunedoara, din Catedrala Romano-Catolica din Alba-Iulia) – Cetatea Sighisoarei (singura cetate medievala din lume care este inca locuita; Sighişoara a fost fondată în secolul al XII-lea de sașii care s-au stabilit aici, invitaţi de către regele maghiar Gheza al II-lea. La început se numea Castrum Sex,adica Cetatea a VI-a, și ocupa doar platoul superior al Dealului Cetăţii. Sistemul de apărare impresionant care a făcut-o să fie cea mai greu de cucerit dintre toate cetățile din Transilvania a fost construit în secolul al XV-lea, datorită prosperității aşezării. Acesta consta din 14 turnuri, fiecare construit și apărat de câte o breaslă meşteşugărească. Nouă dintre turnurile originale mai stau în picioare şi pot fi în continuare admirate: Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Fierarilor etc. Cel mai înalt (64 de metri) și mai cunoscut dintre ele este Turnul cu Ceas – simbol al oraşului şi obiectiv turistic) – cazare Poiana Brasov /  Brasov.


Ziua 3  (250 km) Mic dejun – Cetatea Rasnov –  Castelul Bran (Teutonii ridică o fortăreaţă la Bran (denumirea turcă a cuvântului „poartă”; in anul 1377 cancelaria regelui maghiar Ludovic cel Mare – Ludovic I de Anjou – emite un act prin care acordă locuitorilor Brașovului (Kronstadt – Orașul Coroanei) privilegiul construirii unui castel;) – Muzeul National Peles (vizita exterioara Castelul Peles si Castelul Pelisor) – Ploiesti – Bucuresti.


TARIF:

395 LEI/pers. cazare in camera dubla, 

grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 150 LEI / persoana


VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 100 LEI Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 50 LEI Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

 


SUPLIMENT GRUP:

  • grup minim 30 – 34 pers. – tariful va fi de 470 lei / pers

  • grup minim 35 – 39 pers. – tariful va fi de 435 lei / pers


 SERVICII INCLUSE:  

–  transport cu autocar clasificat;

–  2 nopti de cazare cu mic dejun inclus in Deva/ Hunedoara si Poiana Brasov/Brasov.

–  insotitor de grup preot sau teolog.


 SERVICII NEINCLUSE:

–  intrarile la obiectivele turistice (circa 150 de lei);

–  alte mese decat cele prevazute in program.


AVANS MINIM: 100 LEI/PERS.


CONDITII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b.) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice inainte de data plecarii;

c.) 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 19 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTA:

–  Minorii trebuie sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor;

–  Programul actiunii poate fi modificat de catre insotitorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.