Pelerinaj la VELIKO TÂRNOVO, Bulgaria | Program de 1 zi | PROGRAM 2020

04 aprilie, 16 mai, 13 iunie, 11 iulie, 08 august,

05 septembrie, 10 octombrie, 07 noiembrie 2020


   Sâmbătă – Plecare din București la ora 06:45 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe ruta București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo (este cunoscut ca find „Orașul Țarilor”. Orașul se află pe malul râului Iantra, a fost capitala Țaratului Vlaho-Bulgar între anii 1185-1393), unde se vizitează: Catedrala Mitropolitană și Cetatea Medievală (a fost cetatea de  scaun în timpul Ţaratului Vlaho-Bulgar, includea palatul şi Patriarhia. Se păstrează zidurile vechii cetăţi, care ajung până la o grosime de 3,6 m. În vârful dealului este o reconstrucţie nouă a vechii Patriarhii. Turnul Baldwin este de asemenea o reconstrucţie nouă (1930) a turnului în care a fost închis Baldwin I al Constantinopolului şi locul unde şi-a găsit acesta sfârşitul ca prizonier al ţarului Ioniţă Caloian), apoi Catedrala Patriarhală. Deplasare la Arbanas­i, plimbare pe jos 3 km, unde se vizitează Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu (icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) și Mănăstirea Sfântul Nicolae (datează din perioada Țaratului Vlaho-Bulgar) Ruse – Bucureşti (sosire la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale).


TARIF:

115 LEI/pers.   

grup minim de 30 persoane*


SERVICII INCLUSE:

  • – Transport autocar clasificat* (pentru grupuri mai mici transportul se va face cu microbuz clasificat)

  • – Însoțitor de grup preot / teolog


SERVICII NEINCLUSE:

  • Intrările la obiective (aprox. 15 leva)


ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 50 LEI/PERS.


CONDIȚII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.

 


NOTĂ:

      –  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Așezarea in autocar/microbuz se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii