Sãrbãtoarea Nasterii Domnului în BULAGRIA | 3 zile / 2 nopti | PROGRAM 2020

 24 – 26 decembrie 2020


(SFANTUL DIMITRIE CEL NOU – VELIKO TARNOVO)


ZIUA 1 – joi, 24 decembrie (220 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei Române (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse, închinare în Catedrala Mitropolitană din RuseBasarabov, închinare în  Peştera Sfântului Dimitrie cel Nou (moaşte se află la Catedrala din Bucureşti, sfântul a  trăit în veacul al XIII-Iea, în timpul celui de-al doilea Ţarat de la Târnovo, întemeiat de români si de bulgari sub conducerea fratilor Petru şi Asan. Aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă, încă funcţională, din Bulgaria. Mănăstirea actuală constă într-o bisericuţă, zidită în Peştera Sfântului Cuvios Dimitrie. Aceasta a fost refăcută în anul 1937) – Ivanovo, vizitarea Mănăstirii de Piatră (inclusă în Patrimoniul UNESCO. Cele mai bine păstrate picturi murale pot fi văzute în biserica rupestră închinată Maicii Domnului – XIII-XIV. Mănăstirea de piatră din Ivanovo este o mănăstire complet diferită față de toate celelalte complexe monahale din Bulgaria, reprezentând mai degrabă o rețea de mici bisericuțe și chilii ce sunt săpate în piatră, aflate la 32 de metri deasupra nivelului apei ce străbate pitorescul canion Roussenski Lom, de urcat pe jos) – Cerven, vizitarea Cetăţii Vechi Cerven (a avut un rol important în perioada celui de-al doilea Ţarat între sec. XII-XIV, de urcat pe jos). Deplasare la Veliko Tarnovo (este cunoscut ca find „Orașul Țarilor”, se află pe malul râului Iantra, a fost capitala Țaratului Vlaho-Bulgar între anii 1185-1393), cazare si cina Veliko Tarnovo.


ZIUA 2 – vineri, 25 decembrie (20 km): Mic dejun. Participare la SLUJBA DE NASTEREA DOMNULUI în Catedrala Catedrala Patriarhală. Timp liber. Masă festivă de Crăciun. Cazare și cină Veliko Târnovo.

Ziua 3 – sambata, 26 decembrie (195 km): Mic dejun. In Veliko Tarnovo se vizitează: Catedrala Mitropolitană și Cetatea Medievală (a fost cetatea de  scaun în timpul Ţaratului Vlaho-Bulgar, includea palatul şi Patriarhia. Se păstrează zidurile vechii cetăţi, care ajung până la o grosime de 3,6 m. În vârful dealului este o reconstrucţie nouă a vechii Patriarhii. Turnul Baldwin este de asemenea o reconstrucţie nouă (1930) a turnului în care a fost închis Baldwin I al Constantinopolului şi locul unde şi-a găsit acesta sfârşitul ca prizonier al ţarului Ioniţă Caloian). Deplasare la Arbanas­i, plimbare pe jos 3 km, unde se vizitează Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu (icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) și Mănăstirea Sfântul Nicolae (datează din perioada Țaratului Vlaho-Bulgar). Plecare spre Bucureşti (sosire la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale).  


TARIF:

155 EURO/pers.  cazare în cameră dublă,

grup minim 40 persoane                   

SUPLIMENT SINGLE: 30 EURO


VARSTA(ani) DENUMIRE REDUCERE CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99 infant GRATUIT Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99 copil 70 EURO Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 – 11.99 copil 35 EURO Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

SUPLIMENT GRUP:

– grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 15 EURO/pers.

– grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 10 EURO/pers.


SERVICII INCLUSE:

– Transport cu autocar clasificat

– 2 nopti cazare în camera duble hotel 3* (clasificare locala);

– Demipensiune (cina este menu fix, miercuri și vineri mâncare de post, cât și în posturile din an);

– pranz festiv de Pasti

– Însoţitor de grup teolog.


SERVICII  NEINCLUSE:

– Intrările la obiectivele turistice (aproximativ 40 leva, circa 20 euro)

– Asigurarea medicală

– Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei,se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)


ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.   


CONDIȚII DE RETRAGERE:

  1. ) 25 % din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 29-25 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul  24-20  de zile calendaristice înainte de data plecării;

c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 19 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte.


NOTĂ:

     –  Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

–  Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

–  Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

–  Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Bulgaria.

–  Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

–  Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

–  Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

–  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


PRELUĂRI:

PREȚ 250 LEI/pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
CLUJ-NAPOCA DATA / ORA PLECĂRII Ora 20:30 cu 1 zi înainte de data începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII CASA ARMATEI
  PREȚ 200 LEI /pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
SIBIU DATA / ORA PLECĂRII Ora 01:30 în ziua începerii pelerinajului
  LOCUL ÎMBARCĂRII HOTEL IBIS
  PREȚ 150 LEI / pers. TUR / RETUR, preluare minim 5 pers.
BRAȘOV DATA / ORA PLECĂRII Ora 03:00 în ziua începerii pelerinajului
LOCUL ÎMBARCĂRII Biserica Schimbarea la Față (Str. Saturn)